Η αλήθεια για το viral βίντεο με το πουλί και το ψάρι

Κάποιοι μίλησαν για έναν αετό που κουβαλά έναν καρχαρία...

Οι ειδικοί, όμως, έχουν άλλη άποψη.

Ένα τεράστιο πουλί, που πολλοί βιάστηκαν να πουν πως είναι αετός, έχει αρπάξει ένα τεράστιο ψάρι, που επίσης βιάστηκαν να πουν πως είναι καρχαρίας, και πετάει επάνω από παραλία στη Νότια Καλιφόρνια.

Το βίντεο, το οποίο σύμφωνα με το CBS News τραβήχτηκε από την περασμένη εβδομάδα, από τον 170 όροφο κτιρίου και ανέβηκε αρχικά στον λογαριασμό Twitter Tracking Sharks, έγινε αμέσως viral.Το βίντεο έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια προβολές ενώ ακόμα και το στούντιο παραγωγής The Asylum, που της ταινίας «Sharknado» το μοίρασε στον λογαριασμό του.


Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκαν ειδικοί για να διαπιστώσουν αν πραγματικά πρόκειται για αετό και καρχαρία. Εμπειρογνώμονες αποφάνθηκαν ότι το αρπακτικό πουλί είναι ένας είδος γερακιού γνωστό ως osprey ή fish osprey, του οποίου το άνοιγμα των φτερών μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο και 80 εκατ.


Ο «καρχαρίας» από την άλλη δεν είναι παρά ένα επονομαζόμενο ladyfish, της οικογένειας των ελοπιδών. Άλλοι θεωρούν ότι ενδεχομένως να είναι και ένα σκουμπρί του Ατλαντικού. Και τα δύο αυτά θαλάσσια πλάσματα εξάλλου ζουν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Eagle carrying a shark. I put this down for july already. Flying sharks

Posted by Jacob Ruchotzke on Thursday, 2 July 2020


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ