Ποιον όρο σταματούν να χρησιμοποιούν οι μεσίτες καθότι, όπως λένε, παραπέμπει στη δουλεία

Αρκετοί είναι οι μεσίτες στις ΗΠΑ που θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον όρο «Master Bedroom» για την κύρια κρεβατοκάμαρα των σπιτιών, καθότι, όπως λένε, η λέξη master παραπέμπει στον «αφέντη» των χρόνων της δουλείας.

Article featured image
Article featured image

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό CBS, η Ένωση Μεσιτών Χιούστον (HAR) θα αφαιρέσει από τις περιγραφές των σπιτιών τον όρο «master» από τις μεγάλες κρεβατοκάμαρες των σπιτιών προς πώληση ή ενοικίαση. Ο όρος θα αντικατασταθεί από την φράση «primary bedroom» που επίσης σημαίνει «κύρια κρεβατοκάμαρα», χωρίς το primary να είναι συνώνυμο και του αφέντη - άρχοντα όπως το «master».

Σύμφωνα με την HAR, η συζήτηση για την ορθότητα του όρου είχε ξεκινήσει χρόνια πριν και, όπως φαίνεται, η μαζική κατακραυγή που προκάλεσε η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ αναθέρμανε την συζήτηση.

«Η συμβουλευτική ομάδα MLS τακτικά αναθεωρεί τους όρους και τα πεδία που χρησιμοποιούνται στο σύστημα, ώστε να διασφαλιστεί πως είναι συνεπές (σ.σ το σύστημα) με το κλίμα της αγοράς», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Η αλλαγή σε "primary bedroom" και "primary bath" για τα μπάνια, ήταν μεταξύ των εννέα αλλαγών που είχαν ζητήσει μέλη της ένωσης.

Η ορολογία δεν έχει κατηγοριοποιηθεί ως λέξη που ενισχύει τις διακρίσεις ούτε παραβιάζει θεωρητικά τους κανονισμούς, και για τον λόγο αυτό η Ένωση δεν θα απαγορεύσει την χρήση του όρου "master bedroom" για όσους θέλουν να συνεχίσουν να τον χρησιμοποιούν.

Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ