Ο Mehmet και ο Ανδρέας αντάμωσαν 46 χρόνια μετά τον πόλεμο, στην κατεχόμενη Κερύνεια [ΒΙΝΤΕΟ]

Όταν δημοσιεύαμε, τον περασμένο Μάϊο, την ιστορία της Τουρκοκύπριας Birgül για τον πατέρα της και τον Ε/κ στρατιώτη που τον βοήθησε στον πόλεμο του 1974, δεν φανταζόμασταν αυτή την εξέλιξη.

Article featured image
Article featured image

Πρώτα, ήταν οι φωτογραφίες της Birgül και η παράκλησή της να βοηθήσουμε να βρεθεί ο Ελληνοκύπριος στρατιώτης, ο οποίος στον πόλεμο βοήθησε τον Τουρκοκύπριο πατέρα της, επίσης στρατιώτη. Λίγες μέρες αργότερα, ήταν ο κύριος Χαράλαμπος Καλογήρου που αναγνώρισε τις φωτογραφίες, επικοινώνησε με τη CITY και μας ζήτησε να τους φέρουμε σε επαφή. Και τέλος, χθες, Κυριακή, οι δύο άντρες, ο Αντρέας και ο Mehmet, αντάμωσαν 46 χρόνια μετά.

«Θέλω να σας ευχαριστήσω πολύ γι’ αυτό το καλό που κάνατε στην οικογένειά μου», μας λέει η Birgül, όταν την περασμένη Παρασκευή μας ενημέρωνε πως ο πατέρας της και ο Ανδρέας Ευσταθίου θα συναντιόντουσαν για πρώτη φορά μετά από 46 χρόνια.

Πολύ συγκινημένη, η Birgül έμοιαζε με μικρό παιδί σε πάρτι, όπως φαίνεται στο βίντεο που μας έστειλε το απόγευμα της Κυριακής, αμέσως μετά τη συνάντησή τους. Αγκάλιαζε τους πάντες, χαμογελούσε συνεχώς, χόρευε. Ήταν ευτυχισμένη. Γιατί κατάφερε να φέρει κοντά δύο ανθρώπους που σε μία πολύ δύσκολη περίοδο, σε μία εμπόλεμη κατάσταση, ενώ θα μπορούσε να ήταν εχθροί και να θέλουν να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον, έδειξαν ανθρωπιά και δημιούργησαν μια φιλία, δίπλα από τα χαλάσματα και τις σφαίρες.


107055421_272701417168221_3983540922225265249_n.jpg



Η CITY δημοσίευσε τις φωτογραφίες και την ιστορία της Birgül, στις 23 Μαΐου, και λίγες μέρες αργότερα, στις 2 Ιουνίου ο κύριος Χαράλαμπος Καλογήρου, επικοινώνησε μαζί μας, για να μας ενημερώσει πως ανάμεσα στους τρεις Ελληνοκύπριους στρατιώτες που βοηθούσαν με τρόφιμα και άλλα αγαθά τους Τουρκοκύπριους στρατιώτες, ήταν και αυτός.

Όταν τους φέραμε σε επαφή, τότε, η χαρά και των δύο ήταν απερίγραπτη, με τη Birgül να μην πιστεύει πως όλο αυτό, που καρτερούσε 40 χρόνια τώρα, επιτέλους γινόταν πραγματικότητα.

Ο κύριος Καλογήρου έφερε σε επαφή την Birgül με τον κ. Ανδρέα Ευσταθίου και όλα τα υπόλοιπα μπορείτε να τα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ