Σοκαριστικές εικόνες από την Εύβοια

Φίδια, σαύρες και χελώνες δέχθηκαν «ροπαλιές και τσαπιές» από κατοίκους, σύμφωνα με καταγγελίες της ΑΝΙΜΑ.

Article featured image
Article featured image

Η σφοδρή κακοκαιρία στην Εύβοια προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές, ενώ δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα 7 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, οι άνθρωποι του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, ANIMA, συνάντησαν τις πιο κάτω εικόνες φτάνοντας στην περιοχή.

φιδια 14.jpg

φιδια 12.jpg

φιδια 13.jpg


Αναφέρουν στη σχετική ανάρτησή τους:

«Μια φοβερή εικόνα αντίκρισαν φίλοι σήμερα το πρωί στην παραλία Πλάκα του Δηλεσίου, και μας έστειλαν μηνύματα και φωτογραφίες: Ένας τεράστιος όγκος φερτών υλικών, από την πλημμυρισμένη ταλαίπωρη Εύβοια, ξεβράστηκε στην παραλία, σε όλο το μήκος της ακτής.

Μαζί με τα κλαριά και τους κορμούς, εκατοντάδες φίδια, σαύρες, χελώνες. Τα δυστυχή φίδια, μαζί και άποδες σαύρες, μόλις κατάφερναν να βγουν ζωντανά στην ακτή δέχονταν ροπαλιές και τσαπιές από κάποιους κατοίκους, που θεωρούσαν ότι έτσι προφυλάσσουν το χωριό από τα υποτιθέμενα επικίνδυνα ζώα.

Ενημερώσαμε την Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία και μέλη των δύο φορέων έσπευσαν στο σημείο.

Δυστυχώς, πάρα πολλά φίδια και σαύρες είχαν ήδη σκοτωθεί αλλά προλάβαμε και σταματήσαμε το κακό. Στο σημείο έφτασε και το δασαρχείο Θηβών, που ειδοποιήθηκε από την ΑΝΙΜΑ.

Διασώθηκαν πολλά ζώα που θα επιστραφούν άμεσα στον τόπο τους από μέλη της Ερπετολογικής. Το πιο σημαντικό είναι ότι η παρουσία των ανθρώπων μας, που προσπαθούσαν να σταματήσουν τους άσκοπους φόνους, συγκίνησε και κινητοποίησε πολλούς κατοίκους, που γρήγορα προστέθηκαν στους διασώστες.

Κάποια τραυματισμένα ζώα θα μεταφερθούν αύριο στον σταθμό της ΑΝΙΜΑ.

Μαθαίνουμε ότι ίδια εικόνα υπάρχει στο Χαλκούτσι και σε άλλα σημεία της ακτογραμμής. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους να μην πειράξουν αυτά τα άκακα πλάσματα. Σημειώνουμε ότι, όπως μας είπε η Μαρία Δημάκη από την Ερπετολογική, ανάμεσα στα εκατοντάδες ερπετά που ξεβράστηκαν δεν είδε ούτε μία οχιά».

Μια φοβερή εικόνα αντίκρισαν φίλοι σήμερα το πρωί στην παραλία Πλάκα του Δηλεσίου, και μας έστειλαν μηνύματα και...

Posted by ΑΝΙΜΑ - Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής on Sunday, 9 August 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ