Ένας χάρτης δείχνει την παλαιότερη εν ενεργεία επιχείρηση κάθε χώρας

Στην Ελλάδα, όπως λέει, είναι ένα καφενείο. Στην Κύπρο, πάλι, σύμφωνα πάντα με τον εν λόγω χάρτη, είναι κάτι άλλο.

Article featured image
Article featured image

Ο εν λόγω χάρτης που κυκλοφόρησε (και) στο Twitter δείχνει την παλαιότερη επιχείρηση κάθε χώρας. Και εννοείται, στην Ελλάδα η παλαιότερη εν ενεργεία επιχείρηση είναι ένα καφενείο, το οποίο λειτουργεί εδώ και 235 χρόνια -από το 1785.


Σύμφωνα με το γράφημα η παλαιότερη εν ενεργεία επιχείρηση στην Ελλάδα είναι το καφενείο του Εμμανουήλ Φορλίδα. Το παραδοσιακό καφενείο του Εμμανουήλ Φορλίδα δεσπόζει στο κέντρο του χωριού Λάυκος Πηλίου και βρίσκεται σε συνεχή λειτουργία εδώ και 235 χρόνια, από το 1785.

καφενιο2.jpg

καφενιο.jpg


Όπως γράφει η ιστοσελίδα του χωριού:

«Τα παλιά χρόνια λειτουργούσε στον πάνω όροφο του καφενείου, χάνι. Σε αυτό είχαν διαμείνει μεγάλες προσωπικότητες της ιστορίας, όπως ο Παπαδιαμάντης, ο Βάρναλης και ο Δελμούζος. Σήμερα το χάνι δεν λειτουργεί πια, ο κύριος Μανώλης όμως συνεχίζει να σερβίρει καθημερινά, παραδοσιακό ελληνικό καφέ μέσα σε μια ατμόσφαιρα που έχει διατηρήσει τη γοητεία του χθες αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων.

Το καλοκαίρι ο πάντα ευγενικός και χαμογελαστός κύριος Μανώλης σερβίρει καφέ και αναψυκτικό κάτω από τα 9 πλατάνια της πλατείας και τον χειμώνα εντός του καφενείου, γύρω από την ξυλόσομπα, με τις παλιές φωτογραφίες στους τοίχους να μας ταξιδεύουν στο παρελθόν».



Για να δούμε ποια είναι η παλαιότερη εν ενεργεία επιχείρηση στην Κύπρο, σύμφωνα πάντα με τον παρακάτω χάρτη:

oldest company 2.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ