Λύθηκε το μυστήριο με τους κάστορες και τη δορυφορική τους

Φωλιές από κάστορες στον Καναδά γέμισαν τελευταία με δορυφορικές κεραίες τηλεόρασης. Πώς εξηγείται τελικά το μυστήριο.

Article featured image
Article featured image

Όλα ξεκίνησαν όταν η δημόσια τηλεόραση CBC ανακάλυψε μια δορυφορική κεραία εγκατεστημένη στη φωλιά-φράγμα των καστόρων στην περιφέρεια του Θάντερ Μπέι, στο Οντάριο. Λίγο αργότερα βρέθηκαν και άλλες παρόμοιες κεραίες σε άλλες επαρχίες του Καναδά.

Το CBC επικοινώνησε αρχικά με τον Bell Canada, τον μεγαλύτερο όμιλο τηλεπικοινωνιών της χώρας. «Δεν καταφέραμε να βρούμε αυτή τη φωλιά του κάστορα στη βάση δεδομένων των πελατών μας», έγραψε χαριτολογώντας ο Bell Canada, σε απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το κανάλι αναζήτησε κατόπιν μια εξήγηση αναρτώντας ερωτήσεις στα social media με τους χρήστες να απαντούν σε ανάλογο ύφος. «Στοιχηματίζω ότι παρακολουθούν το Leave it to Beaver [σ.σ. αμερικανική τηλεοπτική σειρά της δεκαετίας του 1960]», έγραψε ένας από αυτούς.


Τελικά, η λύση στο μυστήριο ήρθε από τον Γκραντ Κάρλσον, έναν κάτοικο του Οντάριο, που παραδέχθηκε ότι διέσχισε με καγιάκ μια λίμνη για να τοποθετήσει την κεραία στο σπίτι των καστόρων.

Όπως εξήγησε, ήθελε να χαρίσει ένα χαμόγελο στους συμπατριώτες του επειδή και ο ίδιος αισθανόταν κακοδιάθετος λόγω της πανδημίας και τις συνέπειες που είχε στη δουλειά του, αφού οργανώνει γαμήλιες δεξιώσεις.


Η Γκλίνις Χουντ, που είναι ειδική στους κάστορες και εργάζεται στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, στο Έντμοντον, εξήγησε ότι οι κάστορες μπορούν να χρησιμοποιήσουν όχι μόνο κορμούς δέντρων αλλά και οποιοδήποτε άλλο υλικό βρουν για να κατασκευάσουν τη φωλιά τους- ακόμη και μια κεραία.

«Δεν είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσαν να την εγκαταστήσουν σωστά για να έχουν καλή λήψη του Πύργου του Ντάουντον», σχολίασε ωστόσο η Χουντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ