Το ταξίδι μιας γυναίκας μέσα στις ζωές των προσφύγων στην Ευρώπη

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Melissa Hekkers, θα παρουσιάσει το βιβλίο της Amir's Blue Elephant από τις Εκδόσεις Αρμίδα.

Στο βιβλίο, η Hekkers εξιστορεί το ταξίδι της, εκείνη τη γεμάτη με προκλήσεις περίοδο της ζωής της, ως εθελόντρια σε έναν από τους καταυλισμούς προσφύγων στη Λέσβο, καθώς επίσης και μετά την επάνοδό της στην Κύπρο όπου συνεχίστηκε η εμπλοκή για ευαισθητοποίηση των θεμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

amirs2.jpg


Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με αμεσότητα και τόλμη, τόσο για τον τρόπο που προσεγγίζει τα διάφορα θέματα που άπτονται ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σύγχρονου κόσμου σήμερα, του προσφυγικού, όσο και για το θάρρος της συγγραφέως να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό όλα αυτά τα συναισθήματα που αναπόφευκτα ένοιωσε και νοιώθει σ' αυτή τη γεμάτη προκλήσεις για όλους διαδρομή.

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα, η ιστορία καταγράφεται μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας που αγωνίζεται να καταλάβει την σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι αιτητές ασύλου. Είναι η ιστορία αυτών που παλεύουν για το δικαίωμα τους για ελευθερία, το δικαίωμά τους για την ίδια την ζωή.


Το βιβλίο έχει ήδη αποκομίσει εγκωμιαστικές κριτικές από σημαντικούς ξένους και ντόπιους φορείς, δημοσιογράφους, ανθρωπιστές και συγγραφείς και, παρά την πανδημία που ακόμα ταλανίζει την υφήλιο, το βιβλίο και η συγγραφέας θα παρουσιαστεί σε σειρά εκδηλώσεων και δρώμενων σε Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία, Βέλγιο, Ελλάδα και αλλού.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Διευθυντής της Προεδρίας της UNESCO Κύπρου, Δρ. Εμίλιος Α. Σολωμού, η Ύπατη Αρμοστία του ΟΗΕ στην Κύπρο (η ομηλητρία θα ανακοινωθεί), καθώς και μια συζήτηση μεταξύ της συγγραέα και της Εκτελεστικής Διευθύντριας της Caritas Κύπρου, Ελισάβετ Κασίνη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου (19.00-22.00), στην Aίθουσα Καστελίωτισσα, Πύλη Πάφου, Λευκωσία.

Το βιβλίο είναι γραμμένο στην αγγλική και παρουσιαζεται σε
συνεργασία με το UNCHR Κύπρου, την CARITAS Κύπρου, της UNESCO Κύπρου και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (UNIC).

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα του βιβλίου ( https://www.armidabooks.com/book/amirsblueelephant/) ή επικοινωνήστε με τις Εκδόσεις Αρμίδα στο 22 35 80 28 ή 99 30 76 43 ή ηλεκτρονικά στο [email protected]

amirs.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ