Τι έχουν πάθει όλοι φέτος και φωτογραφίζονται στο ναυάγιο EDRO III στην Πέγεια;

Ειδικά αυτό το καλοκαίρι πάρα πολλοί επιλέγουν να φωτογραφηθούν μπροστά από το ναυάγιο στη Πέγεια. Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία: Dimitris Vetsikas‎ /Τοπία της Κύπρου / Landscapes of Cyprus


Η αλήθεια είναι πως το εκεί σκηνικό είναι εντυπωσιακό, τόσο λόγω του ίδιου του ναυαγίου όσο και της παλέτας των χρωμάτων που δημιουργεί το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα της Πάφου.

Πάρα κάτω μαζέψαμε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από το Instagram και συγκεκριμένα από το hashtag #edroiii

View this post on Instagram

Na mesélj... ⏳ . . #shipwreck #since2011 #edroiii

A post shared by Varga Gréta (@varga_greta_) on




Πότε και πώς προέκυψε το ναυάγιο Edro III;

Το συγκεκριμένο πλοίο αναχωρούσε από το Λιμάνι της Λεμεσού με προορισμό τη Ρόδο, στις 7 Οκτωβρίου το 2011. Καθώς το πλοίο διέσχιζε τη θάλασσα, κατευθυνόμενο προς τα δυτικά, στα ανοικτά της θάλασσας, μια ξαφνική θαλασσοταραχή άλλαξε τα σχέδια του. Έπειτα από πολλές μάχες με τα κύματα, το πλοίο σφηνώθηκε στα βράχια τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.

Το πλήρωμα αποτελούνταν από 9 ναύτες οι οποίοι διασώθηκαν από ένα Βρετανικό Στρατιωτικό Ελικόπτερο.


Αν σκοπεύεις να πας στην περιοχή για φωτογραφίες, μη ξεχνάς ότι σεβόμαστε τη φύση και τον τόπο που μας φιλοξενεό. Η συγκεκριμένη περιοχή του ναυαγίου είναι προστατευόμενη και ενταγμένη στο πρόγραμμα Natura 2000. Το ίδιο τον πλοίο δεν κρίνεται επικίνδυνο για το περιβάλλον, καθώς λόγω της γρήγορης δράσης των αρμόδιων υπηρεσιών, αποτράπηκε η ρύπανση της περιοχής, αφού απομακρύνθηκαν τα καύσιμα που υπήρχαν στις αποθήκες του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ