Κυπριακή παραλία στη λίστα με τις 10 πιο απομονωμένες παραλίες της Ευρώπης

Δεν ξέρουμε εάν είναι η πιο απομονωμένη του νησιού, αναμφίβολα, όμως, είναι από τις πιο ειδυλλιακές και όμορφες παραλίες που έχουμε.

Article featured image
Article featured image


Λίγο η πανδημία, λίγο όλα όσα περάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, όλοι μας λίγο-πολύ, αναζητούμε ηρεμία, ησυχία και απομόνωση στις διακοπές μας. Εξ ου και η βρετανική εφημερίδα Mirror δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις δέκα πιο πριβέ, ειδυλλιακές παραλίες της Ευρώπης, που επέλεξε η βρετανική tour operator LoveHolidays βάσει αξιολογήσεων πελατών του TripAdvisor και ανάμεσά τους φιγουράρει και μία κυπριακή παραλία.

Στη λίστα περιλαμβάνεται εκτός τις 5 ελληνικές και μία κυπριακή και το δίχως άλλο είναι ίσως από τις πιο όμορφες και ειδυλλιακές παραλίες του νησιού. Πρόκειται για την παραλία της Λάρας στην Πάφο (στην περιοχή του Ακάμα), η οποία βρίσκεται στην 5η θέση στον σχετικό κατάλογο. Η παραλία της Λάρας, μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου φιλοξενεί χελώνες που εκκολάπτονται. Πρόκειται για μια μαγευτική παραλία στην περιοχή του Ακάμα, η οποία περιβάλλεται από χρυσαφί αμμουδιά και πεντακάθαρα καταγάλανα νερά. Στην παραλία της Λάρας δεν υπάρχουν καθόλου υποδομές και αν και σχεδόν ερημική παραλία το σκηνικό που δημιουργεί το τοπίο της είναι μαγευτικό για κάθε επισκέπτη.

Το LoveHolidays έψαξε χιλιάδες κριτικές για παραλίες στο TripAdvisor για να αποκαλύψει εκείνες που συνιστώνται ως απομονωμένες, απομακρυσμένες ή κρυμμένες. Για να διασφαλιστεί ότι εξασφαλίστηκε μια λίστα με τις καλύτερες, η εταιρεία απέκλεισε παραλίες που συνδέονται με ξενοδοχεία και εστιατόρια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ