«Επιδημία» ανθρώπων που κοιμούνται στη μέση του δρόμου σε νησί της Ιαπωνίας

Η περίπτωση τους έχει ονομαστεί «rojo-ne» και μέχρι στιγμής έχουν συμβεί 13 ατυχήματα και 3 δυστυχήματα.

Article featured image
Article featured image

Οι αρχές της Οκινάουα, στην Ιαπωνία, είναι αντιμέτωπες με μια ιδιαίτερη «επιδημία», την οποία δεν φρέναρε ούτε ο κορωνοϊός: άνθρωποι πέφτουν για ύπνο στη μέση του δρόμου, μεθυσμένοι. Σε κάποιες περιπτώσεις η αστυνομία εντοπίζει ανθρώπους που χρησιμοποιούν το κράσπεδο ως «μαξιλάρι». Άλλους τους βρίσκουν με τα εσώρουχα, καθώς προφανώς είχαν πιστέψει ότι ήδη βρίσκονταν στο σπίτι τους, όταν έπεσαν για ύπνο στη μέση του δρόμου.

Η αστυνομία του νησιού ανέφερε πέρυσι περισσότερες από 7.000 περιπτώσεις «rojo-ne», ύπνου στη μέση του δρόμου. Οι περισσότεροι ξυπνούν προτού συμβεί κάτι κακό, όμως υπήρξαν 13 ατυχήματα και 3 δυστυχήματα.

xaplomenos-ston-dromo.jpg

ypnos-ston-dromo.jpg


Οι περιορισμοί που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού δεν επηρέασαν αυτή την τάση. Τους πρώτους έξι μήνες του 2020 η αστυνομία δέχθηκε 2.702 κλήσεις για ανθρώπους που κοιμούνταν στον δρόμο, περίπου τον ίδιο αριθμό με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

32144010-8644245-image-m-12_1597861734167.jpg

Οι ντόπιοι αποδίδουν το φαινόμενο στον ζεστό καιρό της Οκινάουα, σε συνδυασμό με το awamori, ένα ποτό με βάση το ρύζι που παρασκευάζεται στο νησί. Και με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες αυτού του καλοκαιριού στην Ιαπωνία, οι αρχές εκτιμούν ότι αυτή η «επιδημία» δεν θα εκλείψει άμεσα.

Οι παραβάτες είναι αντιμέτωποι με πρόστιμο έως 400 ευρώ. Όμως, ούτε αυτό, αλλά ούτε και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουν οι αρχές για να προειδοποιήσουν για τους κινδύνους δεν φαίνεται να πείθουν κάποιους να σταματήσουν την κατανάλωση αλκοόλ ενώ είναι ακόμη σε θέση να επιστρέψουν με ασφάλεια στο κρεβάτι τους.

Με πληροφορίες από Guardian
Φωτογραφίες Okinawa Prefectural Police

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ