Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Λεμεσού

Ένα τοπίο άγριας γοητείας που θα σε σαγηνεύσει.

Αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Λεμεσού

Ένα τοπίο άγριας γοητείας που θα σε σαγηνεύσει.

Article featured image
Article featured image

Κι όμως αυτός ο τόπος δεν θα σταματήσει ποτέ να μας εκπλήσσει και να μας μαγεύει με τις φυσικές ομορφιές του. Κάθε φορά και κάτι καινούργιο, κάθε φορά και κάτι εντελώς διαφορετικό από το προηγούμενο.

Το Ακρωτήριο Άσπρο ή Cape Aspro είναι ένα τοπίο άγριας γοητείας, το οποίο βρίσκεται στη δυτική ακτή της επαρχίας Λεμεσού. Το όνομά του σχετίζεται με τους λευκούς, χαλαρούς βράχους που ανεβαίνουν πάνω από την παραλία, και είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο εντυπωσιακά μέρη της επαρχίας Λεμεσού.

Cape-Aspro-Pissouri-Bay-01.jpg

Cape-Aspro-Pissouri-Bay-02.jpg


Τα 5 διαφορετικά μονοπάτια που διασχίζουν την περιοχή, πάνω από τους βράχους, επιτρέπουν στους επισκέπτες την εύκολη εξερεύνηση του τοπίου αφού διασυνδέονται ώστε να οδηγούν σε μαγευτικά σημεία θέασης, κατά τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Cape-Aspro-Pissouri-Bay-03.jpg

Μετά από μερικά πρόσφατα έργα στην περιοχή, το μονοπάτι έχει γίνει ομαλότερο και πιο προσιτό στους πεζοπόρους. Υπάρχουν επίσης σημάδια που οδηγούν το δρόμο για όσους επισκέπτονται. Ανάλογα με τη διαδρομή που επιλέγετε να ακολουθήσετε, η πεζοπορία μπορεί να διαρκέσει έως και 10 χιλιόμετρα. Πολλοί θα επιλέξουν να στέκονται στο πλησιέστερο σημείο, όμως, για να θαυμάσουν την εκπληκτική θέα από την άνοδο, ξεκινώντας από την αμμώδη παραλία και φτάνοντας μέχρι τα μέτρα 200 +.



Πληροφορίες/Φωτογραφίες:
ChooseyourCyprus

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ