7 (ανεξήγητες) περιπτώσεις ανθρώπων που φοράνε μάσκα

Όλοι μας έχουμε ζήσει έστω και μία από αυτές.

Article featured image
Article featured image

Η χρήση μάσκας έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας, αποτελώντας, σε πολλές περιπτώσεις μέρος του προσωπικού μας στιλ. Μια καινούργια κατάσταση την οποία θέλοντας και μη, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τόσο για τη δική μας προστασία όσο και των γύρω μας.


Παρόλα αυτά, ουκ ολίγοι είναι αυτοί που αν και φοράνε τη μάσκα τους κανονικά, τηρώντας τις οδηγίες, πέφτουν πολύ συχνά σε αστεία περιστατικά που ούτε και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται.


Πιο κάτω, μερικά αστεία facts που αφορούν τη σχέση ανθρώπου και μάσκας και τα οποία συναντάμε ή ζούμε καθημερινά!



Παραπονιόμαστε ότι φοράμε μάσκα, αλλά στο τέλος ξεχνάμε να τη βγάλουμε.

mask walking.jpg


Πολλές φορές μέσα στη μέρα γκρινιάζουμε για το πόσο ενοχλητικό είναι να φοράμε τη μάσκα αφού μας δυσκολεύει στην αναπνοή. Ωστόσο και μετά από τόση γκρίνια, βγαίνοντας από τον εσωτερικό χώρο όπου ήμασταν πριν, ξεχνάμε να τη βγάλουμε, συνεχίζοντας κανονικά τις δουλειές μας, λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Άσε που πολλές φορές τη φοράμε και όταν είμαστε μόνοι.




Κομμένη ανάσα και κακή ορατότητα

foggy-glasses-face-masks.jpeg


Αυτοί που δικαιολογημένα μπορούν να γκρινιάζουν για τη χρήση μάσκας, είναι αυτοί που φοράνε γυαλιά μυωπίας. Στα πέντε λεπτά που φοράνε τη μάσκα, το πιο πιθανόν είναι να θολώσουν οι φακοί των γυαλιών τους. Το γεγονός αποδεικνύει και το ότι μία από τις πιο συχνές αναζητήσεις στο google το τελευταίο διάστημα είναι οι «συμβουλές για να μην θολώνουν τα γυαλιά όταν φοράμε μάσκα».




Τι το θες το κραγιόν, αφού φοράς μάσκα;

White_face_mask_with_lipstick_stains_kisses_red_1200x1200.jpg

Αυτό το σχόλιο ακούνε συνεχώς όσες γυναίκες δεν αποχωρίζονται το κραγιόν τους ακόμα και κάτω από τη μάσκα. Είναι γεγονός πως ακούγεται λίγο ανώφελο, παρόλα αυτά περί ορέξεως....






Δεν κολλάμε όταν είμαστε μόνοι μας στο αυτοκίνητο!

Driving mask.jpg

Μια κατηγορία από μόνη της, είναι αυτή των οδηγών που φοράνε μάσκα ενόσω βρίσκονται μόνοι τους στο αυτοκίνητο. Εκτός του ότι δεν έχουν φόβο να κολλήσουν από κάποιον άλλο, επιβαρύνουν το αναπνευστικό τους σύστημα, ειδικά με τις θερμοκρασίες που επικρατούν εκεί έξω.






Κολύμπι με τη μάσκα

Pool-with-mask-tiny.jpg

Στην ίδια κατηγορία με τους οδηγούς εντάσσονται και οι μασκοφόροι κολυμβητές που θεωρούν πως οι βουτιές με χειρουργική μάσκα, αντί με μάσκα θαλάσσης είναι το ιδανικό σύστημα προστασίας από τον Covid-19.







Επώνυμες μάσκες

louis vuitton mask.jpg


Όπως συμβαίνει σε κάθε περίπτωση, έτσι και στις μάσκες, η μόδα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάδοσή τους. Γι' αυτό πολλοί επώνυμοι οίκοι προχώρησαν στη δημιουργία υφασμάτινων μασκών με το λογότυπό τους και φυσικά στην ανάλογη τιμή.



Οι μυτούλες έξω λοιπόν

coronavirus face mask nose showing.jpg

Από τα πιο σύνηθες και επικίνδυνα πράγματα που συναντάμε σε σχέση με τη χρήση μάσκας είναι όλοι όσοι επιλέγουν να την φοράνε καλύπτοντας μόνο το στόμα και όχι τη μύτη. Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο ιός μπορεί να εισχωρήσει στον οργανισμό μας μέσω της εισπνοής, οπότε η μύτη είναι μια πολύ πιθανή δίοδος. Αφού τη φοράμε που τη φοράμε, ας τη φοράμε τουλάχιστον σωστά!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ