Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος απαντά με μία προσωπική ιστορία στο «κόψιμο» Μπαλάφα από το φεστιβάλ

Και σε όλους όσοι έγραψαν ή έκραξαν για φίμωση και αποστέρηση ελευθερίας του λόγου.

Article featured image
Article featured image


Σε συνέχεια των εξελίξεων, ο γνωστός σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος με ανάρτησή του στο Instagram θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση στον Λεωνίδα Μπαλάφα και σε όλους όσοι έκριναν αρνητικά την απόφασή του, αλλά και των διοργανωτών του Samano Festival, να αποσύρουν τη συμμετοχή του καλλιτέχνη, μετά τη δημόσια ανάρτησή του για ψεύτικους ιούς, κεραίες 5G, ύπουλες μάσκες και άλλες θεωρίες συνωμοσίας.

Για την ιστορία, ο Λεωνίδας Μπαλάφας προ ημερών, είχε αναρτήσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την άποψή τουσε σχέση με όλα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον κόσμο και τη χώρα, με αφορμή την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης να επιβάλει τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό.

Ο καλλιτέχνης θεώρησε ορθό να τοποθετηθεί εναντίον της απόφασης αυτής, συνδυάζονταν την πανδημία του κορωνοϊού με τα υπόγεια σχέδια μίας εξέχουσας κάστας ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να διοικούν το παγκόσμιο, επιβάλλοντάς μας μάσκες και αφαιρώντας μας ελευθερίες. Ο καλλιτέχνης, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του έμπλεξε και θεωρίες συνωμοσίας που αφορούν τις κεραίες 5G και άλλα διάφορα προτρέποντας εν τέλει τον κόσμο να μην ακολουθεί τις οδηγίες και να πράξει όπως νιώθει.

Μετά από αυτή του την ανάρτηση οι διοργανωτές τους Samano Festival, στο οποίο θα συμμετείχε ο Λεωνίδας Μπαλάφας τον ενημέρωσαν πως πλέον μένει εκτός, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν θα ήταν πρόθυμος να ακολουθήσει τις οδηγίες. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο Μπαλάφας με νέα του ανάρτηση λέγοντας:

Λόγω της ανάρτησης μου το samano festival κι ο Κουτσοπουλος μολις με ενημέρωσαν ότι με βγάζουν από το festival..Εμένα...

Posted by Λεωνίδας Μπαλάφας on Monday, August 24, 2020

Την ανάρτηση Μπαλάφα ακολούθησαν διάφορα σχόλια και κείμενα άποψης τα οποία έκριναν αρνητικά την απόφαση του φεστιβάλ να «κόψει» τον Μπαλάφα από τη διοργάνωση, εξαπολύοντας κατηγορίες για στέρηση ελευθερίας του λόγου και άλλα συναφή.

Την καλύτερη απάντηση στις διάφορες κατηγορίες έδωσε ο ίδιος ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με μία ιστορία που ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram:

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Παλιά... Εκεί στα 16 το πρώτο δίπλωμα που μπορούσες να βάλεις ήταν στην τροχαία για μηχανάκι μέχρι 50cc...εμείς τότε, "αχόρταγοι εραστές" της ταχύτητας, το κάναμε το glx όλο nikel και του πειραζαμε το μοτέρ να το κάνουμε 72cc...η 90αρι... Επί της ουσίας δλδ, με 8 χιλιόμετρα παραπάνω θα πηγαίναμε... Αλλά οκ... Μας έφτανε... Το πρώτο εγκεφαλικό το έπαθε η κ. Μαρία όταν ήρθε η ανακοίνωση της απόφασης για την αγορά... Όταν έμαθε και για αυτή τη "μίνι" παρανομία αναστέναξε (τι έχεις τραβήξει κι εσύ ρε μάνα) και μου είπε να κάνω ότι νομίζω αρκεί να έχω σκεφτεί καλά τις συνέπειες των πράξεων μου... Με Sebring εξάτμιση, όλο nikel, πειραγμένο καρμπυρατέρ και 72 cc Glx οργωνα τους δρόμους με το ημιπαρανομο ``δίτροχο " βέλος μου... Την πρώτη φορά που με πήγαν στο τμήμα... Μη έχοντας το δίπλωμα που να με καλύπτει το τηλεφώνημα ήταν εννοείται στην κ. Μαρία... - έλα μαμά... Με έχουν στο τμήμα... - τουτ τουτ.... Τουτ τουτ... Μου το έκλεισε... Μόλις γύρισα μυξοκλαιγοντας σπίτι ένοιωθα προδομένος από την εγκατάλειψη... Αργότερα κατάλαβα την αξία εκείνης της κίνησης (φαντάζομαι δε το έκανε με ευκολία) της κ. Μαρίας... Μόλις μας είχε μάθει να είμαστε υπεύθυνοι και συνεπείς απέναντι στα λόγια και τις πράξεις μας και το οποίο κόστος μπορεί να προκύπτει. Υγ η προσωπική μας αισθητική αλλά και οι απόψεις μας διαμορφώνουν τον κοινωνικό μας περίγυρο... Υγ2 οι μόνες απορίες μου σε σχέση με τις διάφορες θεωρίες είναι πως γίνεται στα 38 να έχω ενα συρτάρι γεμάτο μονές κάλτσες.... Που πάνε τα ταίρια τους όταν ενώ εσύ ο ίδιος έχεις βάλει το πλυντήριο ανοίγοντάς το (ανεξάρτητα από το πρόγραμμα πλύσης που έχεις επιλέξει...) το ζευγάρι λείπει...? Και γιατί δεν έχω δει ποτέ κανέναν Ρομα να φοράει γυαλιά μυωπίας...? Υγ3 Ασχέτως ποτέ θα λάβει χώρα το φεστιβάλ, περιμένοντας κι εμεις να δούμε τις εξελίξεις, θα γίνει στο πλαίσιο της ασφάλειας και των μέτρων που ως "διοργανωτές" οφείλουμε να εξασφαλίσουμε απέναντι στους καλλιτέχνες, τον κόσμο που θα εργάζεται εκεί και στον κόσμο που θα έρθει να το χαρεί. Οποίος έχει διαφορετική προσέγγιση ας έρθει να βάλει την δική του υπογραφή... Υγ4 αν δείτε ένα κορίτσι που σας αρέσει και η μάσκα σας κρύβει το χαμόγελο... Μην τα παρατήσετε... Κλείστε της το μάτι...

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κουτσόπουλος Λεωνίδας (@chef_koutsopoulosleonidas) στις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ