Ο Μητροπολίτης Μόρφου «ξαναχτύπησε»

«Τα παιδιά σας και τα μάτια σας. Και τα μάτια και το στόμα θέλουν πρόσωπο που να βλέπει τον Θεό, ΧΩΡΙΣ μάσκα».

Ο Μητροπολίτης Μόρφου, κ.κ. Νεόφυτος, γνωστός για τις ιδιαίτερές του απόψεις, αναφέρθηκε αυτήν τη φορά στο περιβόητο και φλέγον θέμα των ημερών που δεν είναι άλλο από τη χρήση της μάσκας στα σχολεία (και όχι μόνο).

Συγκεκριμένα σε πρόσφατη ομιλία του, η οποία έλαβε χώρα στις 22/08/2020, στο χωριό Πλατανιστάσα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση (απελπισμένου γονέα) για τη χρήση της μάσκας στα σχολεία, επέστησε την προσοχή των γονιών, αναφέροντας: «Τα παιδιά σας και τα μάτια σας. Και τα μάτια και το στόμα θέλουν πρόσωπο που να βλέπει στον Θεό, χωρίς μάσκα».

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «Οι αρχαίοι Έλληνες ξέρετε πού έβαζαν μάσκα; Στις τραγωδίες και στις κωμωδίες. Εάν μάθουμε τα παιδιά μας από τώρα με τις μάσκες, θα γίνει μια κοινωνία μετά από 20 χρόνια δαιμόνων. Δαιμόνων, όχι ανθρώπων».

«Η γνώμη μου», προσέθεσε, «είναι να βρείτε τρόπο τα παιδιά σας να μη βάλουν ποτέ μάσκα. Υπεύθυνα σάς το λέω. Είναι προτιμότερο να μείνουν λίγους μήνες, λίγα χρόνια χωρίς τα γράμματα, τα λεγόμενα της Ευρώπης. Σιγά τα γράμματα. Κάνετε εσείς κατ’ οίκον σχολεία. Κάνετε κατ’ οίκον εκκλησίες. Κάνετε κατ’ οίκον φαρμακεία. Σε λίγο θα σας λένε ότι τέλειωσαν τα φάρμακα. Θέλουν να εξωθήσουν την κοινωνία στο χάος, στον τρόμο. Και τρομαγμένοι και χαομένοι, να τούς πούμε να μάς φέρουν το εμβόλιο. Άρα θέλουν την ελευθερία μας. Θέλουν την ψυχή μας, με λίγα λόγια. Θέλουν την αθάνατο ψυχή μας. Μην ξεγελιέστε».


Και ολόκληρη η ομιλία:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ