«Δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown»

O Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε σήμερα, από το Μέγαρο Μαξίμου, πως «δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερο καθολικό lockdown».

Article featured image
Article featured image

Και συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ.

«Είμαστε σε μία φάση που θα πρέπει όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορωνοϊού. Διότι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σ’ ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας και ταυτόχρονα -ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει και πάρα πολύ λόγω χαρτοφυλακίου- καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πάντα την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και χαίρομαι που αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται και από τη Γερμανία, αλλά και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα, άλλα φυλάει ταυτόχρονα και τα σύνορα της Ευρώπης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Οι κ. Μητσοτάκης και Λάσετ συζήτησαν τα σημαντικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ