«Η μάσκα είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και η χρήση της επιβάλλεται τώρα»

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα διαβάζουμε και ακούμε σε σχέση με τη χρήση της μάσκας, ο Μοριακός Ιολόγος, Λεόντιος Κωστρίκης, ανέφερε πως «ούτε συνομωσίες υπάρχουν, ούτε τίποτα», ενώ πρόσθεσε ότι η μάσκα είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

«Πρέπει να σταματήσουμε τις αναζωπυρώσεις γιατί αν δεν τις σταματήσουμε, σε μερικές εβδομάδες, θα γίνει μια λαίλαπα η οποία θα πάρει όλη την Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Ράδιο Πρώτο.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Λεμεσό πιστεύεται, είπε, ότι υπάρχουν 1000-1500 άτομα με ενεργή λοίμωξη στην πόλη, νούμερο που προκύπτει βάσει και των ελέγχων που έγιναν, αν αναγάγει κάποιος τον αριθμό του ποσοστού που βρίσκουν από τα δείγματα.

Η μεταδοτικότητα, τόνισε, ξεκίνησε όταν δέχθηκε η Λεμεσός εισδοχή πολλαπλών λοιμώξεων και αυτό δημιούργησε πολλές αλυσίδες.

Τόνισε, μάλιστα, πως η Λεμεσός βρίσκεται σχεδόν σε «κόκκινο συναγερμό», ενώ σημείωσε πως μεγάλη συστοιβάδα λοιμώξεων υπάρχει και στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωστρίκης, εάν εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, τότε θα σταματήσουν οι συστοιβάδες λοιμώξεων.

Ο Λεόντιος Κωστρίκης σχολίασε και την απόφαση να πέσει η Ελλάδα στην κατηγορία Β΄. Διαβάστε σχετικά στο Sigmalive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ