«Η μάσκα είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας και η χρήση της επιβάλλεται τώρα»

Απαντώντας σε ερώτηση για τα όσα διαβάζουμε και ακούμε σε σχέση με τη χρήση της μάσκας, ο Μοριακός Ιολόγος, Λεόντιος Κωστρίκης, ανέφερε πως «ούτε συνομωσίες υπάρχουν, ούτε τίποτα», ενώ πρόσθεσε ότι η μάσκα είναι από τα καλύτερα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας.

Article featured image
Article featured image

«Πρέπει να σταματήσουμε τις αναζωπυρώσεις γιατί αν δεν τις σταματήσουμε, σε μερικές εβδομάδες, θα γίνει μια λαίλαπα η οποία θα πάρει όλη την Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά στο πλαίσιο συνέντευξής του στο Ράδιο Πρώτο.

Αναφορικά με την κατάσταση στη Λεμεσό πιστεύεται, είπε, ότι υπάρχουν 1000-1500 άτομα με ενεργή λοίμωξη στην πόλη, νούμερο που προκύπτει βάσει και των ελέγχων που έγιναν, αν αναγάγει κάποιος τον αριθμό του ποσοστού που βρίσκουν από τα δείγματα.

Η μεταδοτικότητα, τόνισε, ξεκίνησε όταν δέχθηκε η Λεμεσός εισδοχή πολλαπλών λοιμώξεων και αυτό δημιούργησε πολλές αλυσίδες.

Τόνισε, μάλιστα, πως η Λεμεσός βρίσκεται σχεδόν σε «κόκκινο συναγερμό», ενώ σημείωσε πως μεγάλη συστοιβάδα λοιμώξεων υπάρχει και στη Λάρνακα.

Όπως ανέφερε ο κ. Κωστρίκης, εάν εφαρμοστούν πλήρως τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, τότε θα σταματήσουν οι συστοιβάδες λοιμώξεων.

Ο Λεόντιος Κωστρίκης σχολίασε και την απόφαση να πέσει η Ελλάδα στην κατηγορία Β΄. Διαβάστε σχετικά στο Sigmalive.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ