Πόσο αληθινή είναι η εικόνα με το υπερπλήρες πλοιάριο στο Λατσί;

Ανέβηκε στα social media, ενώ στάλθηκε, λέει, από πολίτη, χθες Κυριακή.

Article featured image
Article featured image

Λέει μια σημερινή ανάρτηση στα social:

Συνολικά εφτά τουριστικά σκάφη απέπλευσαν από το λιμάνι στο Λατσί για εκδρομές στη βόρεια πλευρά του Ακάμα, χθες Κυριακή 2/8, και όλα είχαν την ίδια εικόνα με αυτό της φωτογραφίας, σύμφωνα με τον πολίτη που μας έστειλε τη φωτογραφία!

Όπως επισημαίνει, η αναχώρηση των σκαφών αυτών γίνεται μπροστά από το κτήριο της λιμενικής Αστυνομίας και κατά τα άλλα εφαρμόζονται τα αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού!

Latsi Ploiario 2.jpg


Παρόλο που κάτω από την ίδια ανάρτηση, τα σχόλια από χρήστες διαψεύδουν ότι γενικά συμβαίνει αυτό το πράγμα στο Λατσί, αναφέροντας ότι και τα μέτρα τηρούνται και ο αριθμός των επιβατών των σκαφών είναι κατά πολύ μειωμένος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, εντούτοις μιλήσαμε και με τη Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία Λατσιού έτσι ώστε να έχουμε και μια επίσημη τοποθέτηση.

Το γενικό συμπέρασμα βάση των όσων μας λέχθηκαν είναι πως φέτος η κίνηση στα πλοιάρια είναι πολύ μειωμένη, ενώ και τα ίδια τα δρομολόγια είναι μειωμένα. «Το πέναλτι που καλείται να πληρώσει κάποιος αν ξεπεράσει τον καθορισμένο αριθμό ατόμων στο σκάφος του είναι αρκετά μεγάλο, οπότε κανείς δεν θα ρισκάρει», αναφέρει στη CITY αρμόδιο άτομο από τη Λιμενική.

Μάλιστα, οι έλεγχοι από τη Λιμενική, όπως μας αναφέρθηκε, λόγω και των έξτρα μέτρων για τον κορωνοϊό είναι αυξημένοι φέτος.

Όπως και να έχει, αυτό που μάθαμε είναι πως η ζήτηση φέτος, για τέτοιου είδους εκδρομές στον Ακάμα, είναι πολύ μειωμένη.

Σε σχέση τέλος με τον αριθμό των σκαφών που κάνουν εκδρομές από το Λιμάνι στο Λατσί, αυτά ανέρχονται στα 10-12 μεγάλα, ενώ υπάρχουν και άλλα, μικρότερα, τα οποία για παράδειγμα οργανώνουν βαρκάδα για ψάρεμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ