Το 1985 δύο ξαδέλφες πέταξαν ένα μπουκάλι με ένα γράμμα στον ωκεανό

35 χρόνια μετά ένας άγνωστος τούς χτύπησε την πόρτα…

Article featured image
Article featured image

Όχι, δεν είναι σενάριο ταινίας, αν και θα μπορούσε άνετα να είναι. Και εντάξει, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι κάποιοι από εμάς μπορεί και να πετάξαμε (ως έφηβοι) ένα μπουκάλι στη θάλασσα, επηρεασμένοι από την ταινία «Message In A Bottle», όπου η πρωταγωνίστρια Τερέζα, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, βρίσκει ένα σφραγισμένο μπουκάλι που είχε ξεβράσει η θάλασσα και αναζητώντας τον κάτοχό του, βρίσκει τελικά τον μεγάλο έρωτα. Αυτά, θα μου πεις σοφά, συμβαίνουν μόνο στις ταινίες. Και θα συμφωνήσω, αν και καμιά φορά η ζωή αποδεικνύεται ο καλύτερος σεναριογράφος.

μπουκάλα.jpg


Την 1η Αυγούστου 1985, η Κάθι Ριντλ και η Στέισι Γουέλς, δύο ξαδέρφες από το Ντέλαγουερ των ΗΠΑ, έγραψαν ένα γράμμα και το πέταξαν στον ωκεανό, ευελπιστώντας αυτό να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και να φτάσει σε μια άλλη ήπειρο. Τριανταπέντε χρόνια μετά -και πάλι την 1η Αυγούστου- προς μεγάλη τους έκπληξη ένας άγνωστος χτύπησε την πόρτα τους, για να τους επιστρέψει το μπουκάλι.

Ο άγνωστος ήταν ο Μπραντ Βάκσμουθ, που βρήκε το μπουκάλι, όταν έκανε καγιάκ στο Μπρόαντκιλ Ρίβερ, και ανοίγοντάς το, είδε ότι περιείχε ένα μήνυμα που είχε γραφτεί πριν από τρεις και πλέον δεκαετίες από δυο κορίτσια από το Ντέλαγουερ.

Τότε, ζήτησε βοήθεια από την ιστορική αδελφότητα Milton Historical Society, η οποία βοήθησε τον Βάσκσμουθ να έρθει σε επαφή με τη Ριντλ. Η ίδια, βέβαια, ανέφερε ότι εξεπλάγην που το μπουκάλι μέσα σε 35 ολόκληρα χρόνια δεν ταξίδεψε και τόσο μακριά τελικά. Όπως είπε, το σημείο στο οποίο μαζί με την ξαδέρφη της είχε ρίξει το μπουκάλι στη θάλασσα, ήταν η παραλία Πράιμ Χουκ, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από εκεί που το βρήκε ο Βάκσμουθ.


Message in a Bottle Returned 35 Years Later

One Sussex County woman is reunited with a letter she wrote 35 years ago. A kayaker found it floating in a bottle earlier this month and was able to track her down. Mallory Metzner reports:

Δημοσιεύτηκε από WRDE στις Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ