H «Θάλεια» σάρωσε την Εύβοια

Πληροφορίες για δύο νεκρούς μετά τις καταστροφικές πλημμύρες.

Article featured image
Article featured image

«Σαρωτικό» ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας «Θάλεια» από την Εύβοια με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δύο ηλικιωμένοι -ένας άνδρας και μια γυναίκα- περίπου 86 ετών από τα Πολιτικά έχασαν τη ζωή τους μετά τις πλημμύρες, καθώς φαίνεται να εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια της ισχυρής νεροποντής.

Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις περιοχές Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο και σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, για να συνδράμει στις έρευνες. Συνολικά έχουν γίνει πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, η οποία κατάφερε να μεταφέρει σε ασφαλές σημείο 25 άτομα.

Σύμφωνα με το eviathema.gr, οικογένειες με παιδιά εγκλωβίστηκαν σε διαφορετικά σημεία των περιοχών με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη όλη τη νύχτα προκειμένου να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους σε ασφαλή σημεία. Σε αρκετά σημεία, μάλιστα, το ύψος του νερού έφτασε το 1,5 μέτρο.



Ένα όχημα της Αστυνομίας, στην προσπάθειά του να μεταφέρει κάποιους από τους εγκλωβισμένους από τα Πολιτικά στα Ψαχνά, ανετράπη ενώ ο χείμαρρος δεν άφηνε τα υπόλοιπα οχήματα να πλησιάσουν για να συνδράμουν στη διάσωση. Εν τέλει, στο σημείο έσπευσε γερανός, ώστε να καταστεί δυνατός ο απεγκλωβισμός του οχήματος και η μεταφορά των ανθρώπων σε ασφαλές σημείο.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία συνεχώς απεγκλωβίζει κόσμο μαζί με το κλιμάκιο των εθελοντών στα Ψαχνά, ενώ χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Υπερχείλισε, επίσης, ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων. Δεν αποκλείεται δε, να γίνει εκκένωση των γύρω σπιτιών.



Πηγή: cnn.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ