Θετικός στον Covid-19 ο πατριάρχης που δήλωνε πως φταίνε οι γκέι για την πανδημία

Δεν το λέμε χαιρέκακα η είδηση είναι τέτοια!

Article featured image
Article featured image

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Πατριάρχης Φιλάρετος της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο 91χρονος ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο νοσοκομείο για νοσηλεία, είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς ηγέτες της χώρας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου τύπου:

«Ενημερώνουμε ότι κατά την διάρκεια των προγραμματισμένων εξετάσεων, ο πατριάρχης Φιλάρετος του Κιέβου της της Ρωσο-Ουκρανίας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τώρα, η αυτού Αγιότης ο επίσκοπος, υποβάλλεται σε θεραπεία σε νοσοκομείο.»

Το ενδιαφέρον εδώ έχει να κάνει με τις απόψεις του ίδιου του Φιλάρετου για το πως προήλθε η πανδημία. Σε συνέντευξη του σε ουκρανικό κανάλι τον Μάρτιο, είχε υποστηρίξει ότι φταίνε οι γκέι και πιο συγκεκριμένα, οι γάμοι τους. Σύμφωνα με τον Φιλάρετο, ο κορωνοϊός είναι η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες μας.

«[Ο κορωνοϊός είναι] η τιμωρία του Θεού για τις αμαρτίες των ανθρώπων. Πρώτα απ’ όλα, εννοώ τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτή είναι η αιτία του κορωνοϊού.», είχε πει συγκεκριμένα.

Ο ίδιος πάντως είχε φάει και μία μήνυση από την LGBTQ κοινότητα της χώρας, ενώ όπως είχε δηλώσει η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας της Ουκρανίας, Μαρία Γκουρίεβα: «Τέτοιες δηλώσεις είναι πολύ επιβλαβείς επειδή θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένες επιθέσεις, επιθετικότητα, διακρίσεις και αποδοχή βίας εναντίον ορισμένων ομάδων.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ