Η ιστορία του Diego, του νεογέννητου τίγρη στο Paphos Zoo

Ένα νεογέννητο τιγράκι που αναγκαστικά μεγαλώνει με τη φροντίδα των ανθρώπων του ζωολογικού κήπου και όχι της μαμάς του.

Article featured image
Article featured image

Ο Diego είναι το ένα από τα τέσσερα τιγράκια που έφεραν πρόσφατα στη ζωή οι τίγρεις του Ζωολογικού Κήπου στην Πάφο, αποδεικνύοντας ότι το αναπαραγωγικό πρόγραμμα που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια οι κτηνίατροι του Pafos Zoo είναι άκρως επιτυχημένο.

Η γέννηση έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο. Δυστυχώς, το ένα από τα τέσσερα δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Αρχικά, τα τρία μικρά τρέφονταν κανονικά από τη μαμά, θηλάζοντας, ενώ δύο βδομάδες αργότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο Pafos Press ο κτηνίατρος του Pafos Zoo, Ιούλιος Χριστοφόρου, λόγω ενός προβλήματος υγείας του Diego (έχει προχωρημένης μορφής σκολίωση) η μητέρα του εγκατέλειψε το μικρό τιγράκι.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση των ανθρώπων του Ζωολογικού Κήπου για τη φροντίδα του.

Αυτή τη στιγμή, πέραν της σκολίωσης, ο Diego χαίρει άκρας υγείας και καθημερινά τρέφεται με γάλα που του προσφέρουν οι άνθρωποι του Pafos Zoo, ενώ τα άλλα δύο μικρά εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη θαλπωρή της μητρικής αγκαλιάς.


Δείτε παρακάτω το βίντεο που ανέβασαν οι άνθρωποι του Pafos Zoo με πλάνα από τη γέννηση και όχι μόνο.

🐅🐅🐯🐯Bonnie our female Siberian Tiger giving birth to four amazing and beautiful babies. For the first time we managed to capture the insemination, gestation and birth of this stunning species. We feel blessed beyond measure. 🐯🐯🐅🐅

Posted by Pafos Zoo on Wednesday, 15 July 2020

Πηγή: Pafos Press

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ