Ιούλιος, 2020

Μια φωτογραφία που θα μπορούσε να έχει τραβηχτεί πολλές δεκάδες χρόνια πριν. Κι όμως, είναι σημερινή.

Article featured image
Article featured image

Στα (όχι και τόσο πολύ) παλιά χρόνια, στην Κύπρο, το γαϊδούρι αποτελούσε το κατεξοχήν μεταφορικό μέσω για τους ανθρώπους της υπαίθρου. Φόρτωναν τη σοδειά τους, έκαναν τις δουλειές τους, ενώ το χρησιμοποιούσαν και για τη δική τους μετακίνηση.

Εν έτει 2020 και ενώ η κοινωνία έχει εξελιχθεί τόσο (;), κάποιοι (κυρίως στα χωριά) εξακολουθούν να χρησιμοποιούν γαϊδούρια για τις δουλειές τους. Κάποιοι επιμένουν… παραδοσιακά, ίσως γιατί ακόμα και σήμερα δεν έχουν άλλο τρόπο μεταφοράς.

Όπως για παράδειγμα η κυρία στην εν λόγω φωτογραφία που δημοσίευσε η Thea Georgiou στην ομάδα Τοπία της Κύπρου.

Αναφέρει η λεζάντα:

Μετά τη συγκομιδή των φουντουκιών, καθοδόν για την όμορφη Πλατανιστάσα. Ευτυχώς, κάποιες διαδρομές στην όμορφη ύπαιθρο ακόμα μάς υπενθυμίζουν την αυθεντικότητα του τόπου μας. Ιούλιος 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

«Ο Τσακ Νόρις ξέρει πόσο κάνει το… εμμέσως πλην σαφώς»: Πώς δημιουργήθηκαν τα ανέκδοτα με τον Τσακ Νόρις

Article featured image

Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά για την αλλαγή της ώρας σε θερινή

Article featured image

Υπάρχουν μερικοί πολύ σημαντικοί λόγοι για να εντάξετε στη ρουτίνα σας έναν 10λεπτο περίπατο