10 καρέ από τη στιγμή της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

7 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του από τη Χρυσή Αυγή και λίγες μέρες πριν την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, θυμόμαστε, μέσα από 10 καρέ, τη στιγμή που συγκλόνισε την κοινή γνώμη, στις 18 Σεπτεμβρίου 2013.

Article featured image
Article featured image

Εφτά χρόνια πέρασαν από εκείνο το βράδυ, που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στη γειτονιά του στο Κερατσίνι, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά.

Στα πρώτα λεπτά της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο Παύλος Φύσσας δολοφονείται σε δημόσια θέα, ενώ έχει δεχτεί ήδη πολλαπλές επιθέσεις από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Η ιατροδικαστική έκθεση δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφιβολίας ότι οι δύο μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά στην καρδιά του Παύλου Φύσσα ήταν εν ψυχρώ, επαγγελματικές και υπολογισμένες.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, από οργανωμένη επιχείρηση τάγματος εφόδου αποτέλεσε το σημείο καμπής όσον αφορά στη στάση του κράτους, αλλά και της ελληνικής δικαιοσύνης απέναντι στις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής.


4547778.jpg


Από τότε μέχρι σήμερα εκείνη την ημέρα οι δρόμοι βουλιάζουν από διαδηλωτές σε όλη τη χώρα που φωνάζουν 'Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί' και 'Οι ναζί στη φυλακή'.

Η φετινή επέτειος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, γνωστού ως «Killah P», όμως είναι ξεχωριστή: Η δίκη ολοκληρώνεται στις 7 Οκτωβρίου, όταν και θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα εγκλήματα των μελών της οργάνωσης.

Εν αναμονή της καταδικαστικής απόφασης, θυμόμαστε (ξανά) εκείνες τις συγκλονιστικές στιγμές που ήταν και η αρχή του τέλους για το νεοναζιστικό κίνημα στην Ελλάδα.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

kare_kare_dolofonia_fissa1.jpg

kare_kare_dolofonia_fissa2.jpg


kare_kare_dolofonia_fissa3.jpg

kare_kare_dolofonia_fissa3_1.jpg

kare_kare_dolofonia_fissa4.jpg

kare_kare_dolofonia_fissa5.jpg

kare_kare_dolofonia_fissa6.jpg

kare_kare_dolofonia_fissa7jpg.jpg

kare_kare_dolofonia_fissa8jpg.jpg

kare_kare_dolofonia_fissa9jpg.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ