Το λάθος ελλαδικής ιστοσελίδας σε σχέση με την υπόθεση του καθηγητή-ζωγράφου που μας προβλημάτισε

Ας ελπίσουμε πως το τυπογραφικό λάθος, δεν θα είναι προφητικό.

Article featured image
Article featured image

Με τον ντόρο και την αντιμετώπιση της κυπριακής κοινωνίας, απέναντι στα αιρετικά σχέδια του ζωγράφου και καθηγητή, Γεώργιου Γαβριήλ, ασχολήθηκαν κάποια ελλαδικά site, απορώντας πώς γίνεται στον 21ο αιώνα η τέχνη να δαιμονοποιείται, να λοιδορείται και να καταδικάζεται, όχι μόνο από ένα συντηρητικό μέρος της κοινωνίας, αλλά και από ένα μεγάλο μέρος του επίσημου, κοσμικού, κράτους το οποίο όχι μόνο δεν στηρίζει τον εργοδοτούμενό του, αλλά τον στέλνει σε πειθαρχικό έλεγχο.

Πρακτικές και λογικές που θυμίζουν περιόδους μαύρες, λογοκρισίας και δικτατορίας που θεωρούσαμε πως είχαν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Κι όμως, ακόμα και ο επίσημος εκπρόσωπος των Καθηγητών, η ΟΕΛΜΕΚ, με τη στάση της έστησε στο απόσπασμα τον καθηγητή, σημειώνοντας πως ναι μεν, υπάρχει ελευθερία της έκφρασης, η οποία όμως δεν μπορεί να προσβάλλει τα Θεία.

Με το ζήτημα ασχολήθηκε η γνωστή ιστοσελίδα «Provocateur», γνωστή για την ιδιαίτερη γραφή αλλά και αντίληψή της, η οποία φιλοξένησε δηλώσεις του καθηγητή, κάνοντας αναφορά στη σκληρή και απαξιωτική κριτική που δέχτηκε για τα έργα του.

Σε κάποιο σημείο του κειμένου, ο συντάκτης παραθέτει δηλώσεις του καθηγητή σε κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό γράφοντας: Ο Διευθυντής Γυμνασίου της επαρχίας της Λευκορωσίας, μιλώντας μάλιστα σε τηλεοπτικό σταθμό με αφορμή τα τελευταία έργα του, δήλωσε:


119654707_1970761903059841_1164821564973611926_n.png


Προφανώς ο συντάκτης κάτι άλλο είχε στο μυαλό του εκείνη την ώρα και αντί Λευκωσίας, έγραψε Λευκορωσίας. Ωστόσο η στάση και η θέση πολλών, σε σχέση με τα έργα του καλλιτέχνη αλλά και η στάση της Εκκλησίας της Κύπρου, όπως και της κυβέρνησης, σίγουρα σε βάζει να σκεφτείς: Πόσο απέχουμε από το καθεστώς Λουκασένκο στη Λευκορωσία;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ