Covid-19 positive (τελικά) ο Μητροπολίτης Κιτίου

Το δεύτερο τεστ ανέτρεψε τα αποτελέσματα του πρώτου.

Article featured image
Article featured image

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Μητροπολίτης Κιτίου Νεκτάριος. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, μετά τον εντοπισμό δύο θετικών στο ιό εργαζομένων στη Μητρόπολη Κιτίου, ο Μητροπολίτης υποβλήθηκε τη Δευτέρα σε τεστ κορωνοϊού, το οποίο ήταν αρνητικό, ενώ προχθές υποβλήθηκε σε δεύτερο τεστ με τα αποτελέσματα αυτήν τη φορά να είναι θετικά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μητροπολίτης Κιτίου είχε τεθεί σε αυτοπεριορισμό από την περασμένη Παρασκευή, με αποτέλεσμα να μην έρθει σε επαφή με κανένα άτομο και να μη χρειαστεί να γίνει ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σημειώνεται δε ότι ο ένας εργαζόμενος στη Μητρόπολη Κιτίου είχε εντοπιστεί θετικός στον κορωνοϊό την Κυριακή και ο δεύτερος την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου. Τα δύο άτομα τέθηκαν σε περιορισμό για 14 μέρες, ενώ οι επαφές τους υποβλήθηκαν σε τεστ που ήταν αρνητικά. Ο Μητροπολίτης Κιτίου είχε έλθει σε επαφή με ένα από τα δυο άτομα το περασμένο Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου.


Η «αλυσίδα» μετάδοσης της Λάρνακας

Ο Μητροπολίτης αποτελεί το πέμπτο άτομο από τη Μητρόπολη Κιτίου που εντοπίζεται θετικό στον ιό. Ο ίδιος ήρθε στο μεταξύ σε επαφή με τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, ο οποίος επίσης τέθηκε σε αυτοπεριορισμό.

Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα στη Μητρόπολη αποτελούν δευτερογενείς λοιμώξεις της μεγάλης αλυσίδας μετάδοσης της Λάρνακας, που απαριθμεί, μέχρι στιγμής, μαζί με τον Μητροπολίτη Κιτίου, 17 άτομα. Τα άτομα που έχουν ήδη τεθεί σε αυτοπεριορισμό τόσο στην πόλη όσο και στην επαρχία της Λάρνακας είναι δεκάδες, αφού αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του πρώτου κρούσματος της αλυσίδας.

Το εν λόγω πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν μέλος οικογένειας εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Δύο μέρες αργότερα ανακοινώθηκαν ακόμα δύο άτομα από την ίδια οικογένεια ως θετικά. Στις 14 Σεπτεμβρίου μέλος της οικογένειας που εργάζεται στη Μητρόπολη, ανακοινώθηκε επίσης ως θετικό, ενώ τις επόμενες ημέρες ξεκίνησε και η ανακοίνωση των υπόλοιπων κρουσμάτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ