«Δεν χρειάζομαι μάσκα γιατί πίνω 4 τσίπουρα τη μέρα» [ΒΙΝΤΕΟ]

Άμα πίνεις τσίπουρο, τι να σου κάνουν τα εμβόλια και το social distancing;

Article featured image
Article featured image

Έχουμε ακούσει πολλά και διάφορα αυτό το διάστημα της πανδημίας. Όλοι έχουν από (τουλάχιστον) μία ολοδικιά τους θεωρία για το αν υπάρχει ο Covid-19, τι είναι, από πού προέρχεται και πώς μπορεί να νικηθεί.

Καλό είναι να έχουμε άποψη και να τη διατυπώνουμε, χρειάζεται όμως προσοχή και σίγουρα χρειάζεται να είμαστε σωστά ενημερωμένοι! Όπως πολύ εύστοχα είπε σε μια συνέντευξή του ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, «Ο άνθρωπος δεν έχει αντιληφθεί πώς μπορεί να φτιαχτεί μια είδηση. Ειδικά οι μεγαλύτεροι άνθρωποι γίνονται αναμεταδότες ψεμάτων που κατακλύζουν τον κόσμο. Συνωμοσιολογίες, μαχητές, τσιπάκια. Η συνωμοσιολογία και ο ανορθολογισμός αναπτύχθηκε λόγω του φόβου, του ανοίκειου, του αδιανόητου που ο άνθρωπος δεν μπορεί να το διαχειριστεί. Πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια με τον εαυτό σου για να βρεις μια άκρη. Οι περισσότεροι βρίσκουν εύκολα αποκούμπια».

Αρκετά τα παραδείγματα τέτοιων απόψεων. Εκεί μπορούμε να δούμε συμπολίτες μας που δεν ψήνονται με την ύπαρξη του ιού, δηλώνοντας μάλιστα ότι φορούν μάσκα μόνο και μόνο για να γλιτώσουν την καμπάνα. Όπως λέει πχ ο κύριος στο βίντεο που βγαίνει από το καράβι στο λιμάνι.

«Ούτε κορονοϊός υπάρχει, ούτε τίποτα. Έχω την μάσκα για να γλιτώσω το 150άρι».

Δεν λείπουν φυσικά ούτε οι ιδέες για το πώς θα νικηθεί ο ιός. Μια τέτοια κατέθεσε και ο κύριος που άραζε σε μία ξαπλώστρα στη Χαλκιδική, ο οποίος δήλωσε ότι δεν χρειάζεται μάσκα, γιατί τον προστατεύει το τσίπουρο που πίνει:

«Όχι, εγώ δεν φοράω μάσκα, εμένα δεν με πιάνει. Πίνω δύο τσιπουράκια το μεσημέρι, πίνω δύο το βράδυ και είμαι εντάξει».



Δείτε παρακάτω το βίντεο που έφτιαξαν στο Luben με τις... απόψεις ανθρώπων που ζουν ανάμεσά μας:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ