22 Σεπτεμβρίου 1994 μεταδίδεται το πρώτο επεισόδιο των «Friends»

20 πράγματα που (μάλλον) δεν ξέρεις για τη σειρά που άλλαξε την τηλεόραση, μια για πάντα!

Article featured image
Article featured image

Πέρασαν κιόλας 26 χρόνια από τότε που το αμερικάνικο δίκτυο του NBC γνώρισε στο τηλεοπτικό κοινό τους 6 φίλους που θα γίνονταν δικοί μας κολλητοί, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια προβολής τής σειράς.

Οι Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ ΛεΜπλάνκ, Μάθιου Πέρι και Ντέιβιντ Σουίμερ, ήταν οι πρωταγωνιστές μιας σειράς που μέσα στα χρόνια πήρε θρυλικές διαστάσεις, απέκτησε φανατικό κοινό, το οποίο διατηρεί έως και σήμερα, ενώ αποτελεί εκπληκτικό γεγονός το πως σε κάθε τους εμφάνιση ή είδηση επανένωσής τους, ακολουθεί παραλήρημα.

Πρόσφατα, μάλιστα, στην τελετή βράβευσης των Έμμι, τρεις, εκ των 6 πρωταγωνιστών της σειράς, επανενώθηκαν σ’ ένα σπίτι, της Τζένιφερ Άνιστον, συγκεκριμένα, δίνοντας στο κοινό μια νοσταλγική ματιά στο παρελθόν.



Όλα ξεκίνησαν στις 22 Σεπτεμβρίου 1994, οι Μάρτα Κάουφμαν και Ντέιβιντ Κρέιν, δημιούργησαν μία σειρά-θρύλο που μάλλον ούτε οι ίδιοι δεν γνώριζαν. Η σειρά, τύπου σιτκομ, μεταδόθηκε από το NBC, διήρκησε 10 χρόνια (6 Μαΐου 2004) και μεταδόθηκαν 263 επεισόδια.

26 χρόνια μετά την πρώτη προβολή ψάξαμε και βρήκαμε 20 πράγματα για τη σειρά, που ίσως δεν είναι τόσο γνωστά στα ευρύ κοινό



  1. Τα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι για την σειρά ήταν 'Insomnia Cafe', 'Friends Like Us' και 'Six of One'. Ευτυχώς διάλεξαν να την πουν απλά Friends.
  2. Η μαϊμού που είχε ο Ross, ο περιβόητος Marcel ήταν στην πραγματικότητα θηλυκή μαϊμού και λεγόταν Katie.
  3. Το NBC, το κανάλι όπου προβάλλονταν η σειρά είχε ζητήσει το κάθε επεισόδιο να έχει μια βασική ιστορία. Οι σεναριογράφοι όμως επέμεναν να διατηρήσουν 3 διαφορετικές, έτσι ώστε να μην μοιάζει με τις υπόλοιπες σειρές.
  4. Το επεισόδιο που προβλήθηκε μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αυτό με το ταξίδι του μέλιτος του Chandler και της Monica. Το σενάριο ήθελε αρχικά τον Chandler να λέει για πλάκα ότι έχει βόμβα πάνω του (πάτησε play για να τη δεις).Η σκηνή κόπηκε και οι σεναριογράφοι έγραψαν μια καινούρια.
  5. Ο ηθοποιός James Michael Tyler, ο τηλεοπτικός Gunther δηλαδή, όταν κέρδισε το ρόλο δούλευε ως barista σε καφέ.
  6. Ο πίνακας που υπήρχε στο Central Perk (που φαινόταν πίσω από τον καναπέ) άλλαζε κάθε 3 επεισόδια. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς ήταν δημιουργίες τηλεθεατών.
  7. Η ηθοποιός Tea Leoni είχε περάσει από casting για τον ρόλο της Rachel.
  8. Τα γυρίσματα της σειράς δεν έγιναν ποτέ στη Νέα Υόρκη ούτε το Λας Βέγκας.
  9. Ο διάσημος καναπές στο Central Perk βρέθηκε στο υπόγειο του studio της Warner Bros.
  10. Το χρυσό κάδρο στην πόρτα του διαμερίσματος της Monica ήταν αρχικά καθρέφτης τον οποίο έσπασε καταλάθος κάποιος από το συνεργείο, και αποφάσισαν να το κρατήσουν έτσι.
  11. Το αρχικό πλάνο ήθελε την Monica να γίνεται ζευγάρι με τον Joey και όχι με τον Chandler. “Έμοιαζε πιο φυσικό να είναι αυτοί οι δύο χαρακτήρες μαζί” έχουν δηλώσει οι σεναριογράφοι.
  12. Η Lisa Kudrow φοβόταν πάρα πολύ την πάπια που είχαν για κατοικίδιο ο Joey και ο Chandler.
  13. H παρουσιάστρια Ellen De Generes απέρριψε το ρόλο της Phoebe Buffay.
  14. Ο ρόλος του Chandler είχε αρχικά δοθεί στον ηθοποιό Jon Favreau, που έπαιξε το ρόλο του πλούσιο φίλου της Monica.
  15. Το αρχικό τραγούδι των τίτλων της σειράς ήταν το Shiny Happy People των R.E.M.
  16. Ο Bruce Willis εμφανίστηκε στη σειρά γιατί έχασε ένα στοίχημα με τον Matthew Perry. Μάλιστα δώρισε το μισθό του σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.
  17. Το γεγονός ότι ο Chandler ένιωθε άβολα με τις γυναίκες και δεν είχε επιτυχία δεν ήταν στο κόνσεπτ του χαρακτήρα. Είναι κάτι που πρόσθεσε ο Matthew Perry στο ρόλο από δικές του εμπειρίες.
  18. Η σχέση της Rachel με τον Joey έγινε μόνο για να καθυστερήσει η επανένωση της με τον Ross.
  19. Οι σεναριογράφοι ήθελαν αρχικά η Courteney Cox να παίξει το ρόλο της Rachel.

20. Το λευκό σκυλί που τόσο μισούσε η Monica ήταν της Jennifer Aniston. Της το είχε κάνει κάποιος δώρο για να έχει καλή τύχη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ