4 Σομαλές φοιτήτριες διηγούνται το πώς είναι να φοιτάς σε ένα από τα πιο εκλεκτά πανεπιστήμια του κόσμου

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge. [Βίντεο]

Article featured image
Article featured image

Στο πλαίσιο του κινήματος Black Lives Matter κι ενώ τα ελίτ πανεπιστήμια δέχονται επίθεση επειδή δεν διατηρούν μια ποικιλομορφία ανάμεσα στους φοιτητές τους, αυτή η ταινία διηγείται τις εμπειρίες τεσσάρων φοιτητριών σε ένα από τα πιο εκλεκτά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Βρετανίας.

Καθώς οι φοιτητές επιστρέφουν στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου, τέσσερις Βρετανο-Σομαλές φοιτήτριες μιλούν για το πώς είναι να φοιτάς σε ένα από τα πιο εκλεκτά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Βρετανίας: το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Η ταινία των Awa Farah και Alice Aedy τιμά τον σομαλικό πολιτισμό, τη μαύρη φυλή και το Ισλάμ, αντιπαραβάλλοντας την αίσθηση του ανήκειν με αυτήν της περιθωριοποίησης.

Οι γυναίκες μιλούν για τις συγκρούσεις που έχουν με τους γονείς τους, την αίσθηση της αλληλεγγύης που έχουν οικοδομήσει στο Cambridge, τις βάσεις που δημιουργούν για την επόμενη γενιά Βρετανών-Σομαλών, και δίνουν νέο νόημα σε μια παλιά παροιμία της Σομαλίας: «Τα ρούχα που δεν είναι δικά σου δεν μπορούν να σε προστατεύσουν από το κρύο».

Πηγή: The Guardian/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ