Σύντομα αλλάζει η ώρα και ίσως να είναι η τελευταία φορά που θα συμβεί αυτό

Ήρθε η ώρα που συζητούσαμε λίγα χρόνια πριν!

Article featured image
Article featured image

Σίγουρα οι περισσότεροι θυμάστε το διάλογο που είχε ανοίξει σχεδόν δύο χρόνια πριν, για την κατάργηση αλλαγής της ώρας από θερινή σε χειμερινή και τούμπαλιν, με κάποιες χώρες, όπως η Τουρκία και η Ρωσία, να έχουν υιοθετήσει το μέτρο της σταθερής ώρας ολόχρονα, εδώ και καιρό.

Πέρσι, έπειτα και από ψηφοφορία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε πως κάθε από το 2021 καταργείται σε όλες τις χώρες της Ε.Ε η αλλαγή της ώρας με τις κυβερνήσεις των χωρών να πρέπει να αποφασίσουν ποιο από τα δύο ωράρια επιθυμούν να υιοθετήσουν.

Αποχαιρετώντας εδώ και μερικές ημέρες το θερινό ηλιοστάσιο, αν και οι θερμοκρασίες δεν το συμμερίζονται, βαδίζουμε ολοταχώς προς το χειμερινό ωράριο με την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, να αποτελεί τη μέρα που θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας, μία ώρα πίσω.


Τι θα γίνει με την έλευση του 2021:

Η επόμενη φορά που θα γίνει ξανά εναλλαγή της ώρας στην Κύπρο είναι τα ξημερώματα της 29η Μαρτίου, εκεί, θα επιστρέψουμε και πάλι στη θερινή ώρα, μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτώβρη.

Συγκεκριμένα, όσα κράτη-μέλη θέλουν να διατηρήσουν τη χειμερινή ώρα, τότε η τελευταία φορά που θα κάνουν την παραδοσιακή αλλαγή θα είναι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021. Διαφορετικά, όσες χώρες παραμείνουν στη θερινή ώρα, τότε δεν θα προχωρήσουν στην εναλλαγή της ώρας, τον Οκτώβρη, υιοθετώντας μόνιμα τη θερινή ώρα.

Ακόμα, γίνεται σαφές στη σχετική ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το εξής:

«Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιθυμούν, επίσης, οι χώρες της Ε.Ε. και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συντονίσουν τις αποφάσεις τους έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι η μόνιμη υιοθέτηση της θερινής ώρας από κάποιες χώρες και της χειμερινής από άλλες δεν θα διαταράξει την εσωτερική αγορά».

Η Κύπρος, μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινώσει ποια μορφή ώρας (χειμερινή ή θερινή) θα επιλέξει από το 2021, οπότε αναμένουμε κοιτώντας την ώρα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ