Γνωστή εταιρεία (DIY) επίπλων ανοίγει κατάστημα αποκλειστικά με second hand είδη σπιτιού

Μετά τα ελαφρώς μεταχειρισμένα, σε χαμηλότερη τιμή, δοκιμάζει κι αυτό!

Article featured image
Article featured image

Η σουηδική εταιρεία Ikea καινοτομεί και ανοίγει κατάστημα με μεταχειρισμένα είδη σπιτιού. Στην καινοτομία της αυτή, υπάγονται έπιπλα μεταχειρισμένα και ανακαινισμένα από την ίδια την αλυσίδα, για το εσωτερικό του σπιτιού.

Το πρώτο κατάστημα μεταχειρισμένων Ikea στον κόσμο θα ανοίξει στη Σουηδία πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους. Πρόκειται για ένα πιλοτικό έργο, που θα αξιολογείται και θα προσαρμόζεται τακτικά.

Το σχέδιο επικεντρώνεται στο να πείσει άλλα κοντινά καταστήματα να φέρουν στην εταιρεία τα κατεστραμμένα έπιπλα τους και τα διακοσμητικά αντικείμενα, στο κατάστημα για επισκευή και μεταπώληση.

«Αν πρόκειται να επιτύχουμε τους στόχους μας για αειφόρο ανάπτυξη και βιωσιμότητα, πρέπει να προκαλέσουμε τον εαυτό μας και να δοκιμάσουμε τις ιδέες μας στην πράξη», λέει ο Jonas Carlehed, διευθυντής βιωσιμότητας της Ikea στη Σουηδία.

Με γνώμονα ότι μέχρι το 2030, ο λιανοπωλητής, κυρίως ο Σουηδός, θέλει να μειώσει τις επιπτώσεις στο κλίμα κατά 70%, η Ikea στοχεύει επίσης να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμα ή ανακυκλωμένα υλικά.

Με το νέο κατάστημα, η αλυσίδα αποκτά εμπειρία, μεταξύ άλλων, στην επισκευή και την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων αντικειμένων. Το περίεργο είναι ότι η Ikea ανοίγει ένα ξεχωριστό κατάστημα αποκλειστικά για second hand προϊόντα, την ώρα που ήδη διαθέτει τμήμα με προϊόντα σε χαμηλότερη τιμή όταν υπάρχουν ελαττώματα παραγωγής ή ζημιές κατά τις μεταφορές τους.

Το 2019, η Ikea ξεκίνησε επίσης ένα πιλοτικό έργο για τη μίσθωση προϊόντων σε διάφορες αγορές: οι πελάτες μπορούν να νοικιάσουν έπιπλα και να τα επιστρέψουν αργότερα.

Στόχος της αλυσίδας είναι ακόμα να ενθαρρύνει τους πελάτες της να μεταπωλούν τα παλιά έπιπλα τους ή να τα δωρίζουν.

Το κατάστημα με τα μεταχειρισμένα ανοίγει δε, σε μια μοναδική τοποθεσία: στο εμπορικό κέντρο ReTuna, το πρώτο εμπορικό κέντρο στον κόσμο που προσφέρει μόνο ανακυκλωμένα και μεταχειρισμένα προϊόντα.

Με πληροφορίες του retaildetail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ