Τέλος το «χαττηρικόν» 20% στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας

Αλλιώς γιοκ!

Article featured image
Article featured image

Τα συνεχόμενα ατυχήματα και οι ανικανότητα των οδηγών να τηρήσουν τα όρια ταχύτητας σε αστικούς και υπεραστικούς δρόμους, οδήγησαν στην άρση του μέτρου που προνοούσε 20% ανοχή σε σχέση με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, Μιχάλη Χατζηβασίλη, στον Φιλελεύθερο, το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας ενέκρινε χθες την εισήγηση του Τμήματος Τροχαίας για μείωση του ορίου, με το αιτιολογικό ότι οι πλείστες θανατηφόρες και σοβαρές οδικές συγκρούσεις συμβαίνουν στις πόλεις.

Αυτό που αποφασίστηκε ουσιαστικά, είναι να ακολουθηθεί το αγγλικό μοντέλο, το οποίο προνοεί ανοχή 10% συν δύο χιλιόμετρα. Με απλά λόγια, για δρόμους με όριο τα 30 χιλιόμετρα (αστικοί δρόμοι και άλλοι) η ανοχή θα είναι μέχρι τα 35 χιλιόμετρα και από τα 36 και άνω οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.

Για όριο 50 χιλιομέτρων και άνω που είναι και το πιο συνηθισμένο στις πόλεις και τα χωριά, η ανοχή θα είναι μέχρι τα 57 χιλιόμετρα και από τα 58 και άνω θα γίνονται καταγγελίες των οδηγών. Ως τώρα οι καταγγελίες γίνονταν από τα 63 χλμ και άνω. Για όριο 65 χλμ. η ανοχή θα είναι στα 73,5 χλμ. και από τα 74 θα γίνονται καταγγελίες.

Ωστόσο, το όριο ανοχής 20%, θα εξακολουθήσει να ισχύει στους αυτοκινητοδρόμους και υπεραστικούς δρόμους που είναι τα 100 χλμ και 80 αντίστοιχα και παραμένει στα 120 χλμ και 97, αντίστοιχα.

Το μέτρο θα ξεκινήσει να έχει ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ