Η high-tech μάσκα της Apple για τον κορωνοϊό

Η ‘Apple Face Mask’, είναι η πρώτη, του είδους, που δημιουργείται από την εταιρεία.

Article featured image
Article featured image

H Apple σχεδίασε και δημιούργησε μάσκες για τον κορωνοϊό, και ετοιμάζεται να τις μοιράσει σε στελέχη των κεντρικών γραφείων στο Κουπερτίνο, αλλά και σε υπαλλήλους των καταστημάτων της για να περιορίσει την διασπορά του κορωνοϊού.

Η επώνυμη μάσκα με την ονομασία ‘Apple Face Mask’, είναι η πρώτη που δημιουργείται από την εταιρεία για εσωτερική κατανάλωση, και σχεδιάστηκε από τις ομάδες Μηχανικής και Βιομηχανικού Σχεδιασμού της Apple - τα ίδια τμήματα που βρίσκονται πίσω από την ανάπτυξη και παραγωγή των δημοφιλών ηλεκτρονικών συσκευών iPhone και iPad.


Η μάσκα αποτελείται από τρία υφασμάτινα στρώματα για να φιλτράρει τα εισερχόμενα και εξερχόμενα σωματίδια. Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης προς τους εργαζόμενους, μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί έως πέντε φορές. Η εταιρεία διαβεβαιώνει πως έκανε ενδελεχή έρευνα και πειραματισμούς για να βρει τα κατάλληλα υλικά για το σωστό φιλτράρισμα του αέρα.

Από την αρχή της πανδημίας, η Apple παρείχε στους υπαλλήλους κλασικές, υφασμάτινες μάσκες και χειρουργικές μάσκες μίας χρήσης σε όσους μπαίνουν στα καταστήματά της.Η Apple είχε σχεδιάσει και την ClearMask, την πρώτη διάφανη χειρουργική μάσκα με έγκριση από την Υπηρεσία Φαρμάκων και Τροφίμων FDA, την οποία είχε αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες.

Με τη διάφανη μάσκα διευκολύνονται όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, καθώς μπορούν να καταλάβουν πιο εύκολα τον συνομιλητή τους, παρακολουθώντας την κίνηση των χειλιών χωρίς εμπόδια.

Για την Clear Mask, η Apple συνεργάστηκε με το πανεπιστήμιο Gallaudet στην Ουάσιγκτον, που ειδικεύεται στην διδασκαλία κωφών φοιτητών.

Με πληροφορίες από Bloomberg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ