Τα δέντρα που μεγαλώνουν οριζόντια [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Νοπ, δεν μπήκε λάθος η φωτογραφία.

Article featured image
Article featured image

Δεν χρειάζεται ούτε να γείρετε το κεφάλι σας στο πλάι για να δείτε σωστά τις φωτογραφίες, ούτε να γυρίσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Τα δέντρα στην πρόσοψη αυτού του κτηρίου (ιατρικού κέντρου), το οποίο βρίσκεται στην πόλη Eberswalde, του Βρανδεμβούργου, αναπτύσσονται οριζόντια.


δεν3.jpg


Πώς λειτουργεί

Τα δέντρα, στην περίπτωση αυτή, φυτεύονται σε περιστρεφόμενες γλάστρες οι οποίες είναι στερεωμένες στην πρόσοψη και συνδέονται με συστήματα παροχής νερού και ρεύματος. Η ταχύτητα περιστροφής κυμαίνεται μεταξύ 0,1 και 1,6 rpm, έτσι ώστε τα δέντρα να μεγαλώνουν σε οριζόντια κατεύθυνση. Λόγω του ότι δεν καταλαβαίνουν πού είναι το πάνω και πού το κάτω (λόγω της περιστροφής), μεγαλώνουν οριζόντια. Όλα ελέγχονται από ένα ειδικό πρόγραμμα που βασίζεται σε δεδομένα από αισθητήρες, το οποίο δουλεύει μέσω WiFi.


δεν2.jpg

δεν1.jpg


Αποτελεί trend

Οι κάθετος κήπος, ή κατακόρυφη φύτευση, κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερο έδαφος τόσο στο interior design όσο και στο design εξωτερικών χώρων τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών σε ένα ή περισσότερα κατακόρυφα πάνελ, τα οποία τοποθετούνται είτε ως ανεξάρτητες κατασκευές είτε κάθετα αναρτημένα σε έναν τοίχο, στα οποία η συντήρηση γίνεται με τη χρήση συστήματος υδροπονίας. Τα πάνελ μπορούν να είναι τόσο μικρά όσο ένα κάδρο ή τόσο μεγάλα ώστε να καλύψουν έναν ολόκληρο τοίχο.


Patrick-Blanc-Interior-vertical-garden-workspace-600x401.jpeg

Deutsche Welle

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ