Σήμερα, απειλείται το παγκύπριο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας

Ποια είναι μέχρι στιγμής η υψηλότερη θερμοκρασία στο νησί, πού και πότε έχει καταγραφεί;

Article featured image
Article featured image

Ακραία θερμές αέριες μάζες επηρεάζουν την περιοχή μας σήμερα Παρασκευή, με την θερμοκρασία να αναμένεται να φτάσει γύρω στους 46 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, όπου και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταρριφθεί το παγκύπριο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στο νησί (45.6 βαθμοί Κελσίου).

Το σαββατοκύριακο, αναμένεται μικρή πτώση των θερμοκρασιών, με τον καιρό ωστόσο να παραμένει ακραία θερμό για την εποχή και την θερμοκρασία να κυμαίνεται γύρω στους 42-44 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό ενώ την Δευτέρα φαίνεται νέα μικρή άνοδος των θερμοκρασιών.

Σήμερα Παρασκευή, ακραία θερμές αέριες μάζες θα επηρεάζουν την περιοχή μας, με την θερμοκρασία να σημειώνει άνοδο σε όλες τις περιοχές, φτάνοντας γύρω στους 45 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, ενώ στην περιοχή της Λευκωσίας, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει γύρω στους 46 βαθμούς Κελσίου.

Όπως αναφέρει το KitasWeather, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το παγκύπριο ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στο νησί (από τότε που υπάρχουν στοιχεία), είχε καταγραφεί την 1η Αυγούστου 2010, στην Αθαλάσσα, με 45.6 (46) βαθμούς Κελσίου. Το εν λόγω ρεκόρ απειλείται να καταρριφθεί κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.

Θερμοκρασιακά ρεκόρ Σεπτέμβρη αναμένεται να σπάσουν σε αρκετές περιοχές του νησιού, ενώ στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, απειλούνται σοβαρά και ρεκόρ όλων των μηνών από τότε που υπάρχουν στοιχεία.



Φωτογραφία: Luis Graterol / Unsplash

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ