Πόσα άτομα επιτρέπονται σε αυτοκίνητο

Και τι ισχύει με τις μετακινήσεις μεταξύ επαρχιών.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Arie Wubben / Unsplash


Σύμφωνα με το διάταγμα, στα ιδιωτικά οχήματα μπορούν να επιβαίνουν άτομα της ίδιας οικογένειας (νοικοκυριού), περιλαμβανομένων των ανήλικων τέκνων της οικογένειας, ανάλογα με τη χωρητικότητα του οχήματος, χωρίς τη χρήση μάσκας.

Σε περιπτώσεις μετακίνησης με όχημα ατόμων από διαφορετικά νοικοκυριά, επιτρέπεται να επιβαίνουν στο όχημα μέχρι τρία (3) άτομα, περιλαμβανομένου του οδηγού, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας. Για μετακινήσεις για σκοπούς εργασίας με ιδιωτικό όχημα χωρητικότητας πέραν των πέντε (5) ατόμων (π.χ. εργαζόμενοι σε εργοτάξια, μεταφορείς, κτλ), επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τέσσερα (4) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας. Για σκοπούς εργασίας και σε περίπτωση που το ιδιωτικό όχημα είναι χωρητικότητας κάτω των πέντε (5) ατόμων, επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι τρία (3) άτομα, με απαραίτητη χρήση μάσκας.

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (λεωφορεία, ταξί, κτλ) καθορίζεται με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών.


Μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών

Η μετακίνηση μεταξύ των Επαρχιών επιτρέπεται νοουμένου ότι ο σκοπός για τον οποίο γίνεται η μετακίνηση εμπίπτει στα σημεία της χρήσης SMS που κατά κανόνα δεν υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες, με συγκεκριμένες εύλογες εξαιρέσεις, όπως μετακίνηση για σκοπούς κυνηγίου και ψαρέματος, για μεταφορά οπλιτών και για μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, για κηδεία, για φροντίδα ηλικιωμένων και μη αυτό-εξυπηρετούμενων σε διαφορετική Επαρχία από αυτή της μόνιμης διαμονής ή για σκοπούς γεωργικών και κτηνιατρικών εργασιών.



Φυσική άσκηση/προπόνηση

Η φυσική άσκηση/προπόνηση επιτρέπεται μόνο σε δημόσιους υπαίθριους χώρους που επιτρέπεται η πρόσβαση στη βάση του διατάγματος. Συγκεκριμένα σε πάρκα, γραμμικά πάρκα και παραλίες και νοουμένου ότι οι μετέχοντες δεν υπερβαίνουν τα δύο (2) άτομα και η φυσική άσκηση/προπόνηση γίνεται σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Ενδεικτικά,

-επιτρέπεται η προπόνηση αθλητή καράτε στην παραλία ή σε πάρκο μόνο με τον προπονητή του.

-επιτρέπεται η εκγύμναση ατόμου σε παραλία, πάρκο με ή χωρίς εξοπλισμό (π.χ. TRX, step, fit ball, βάρη, κοκ), νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα, περιλαμβανομένου του γυμναστή.

-επιτρέπεται το κολύμπι στη θάλασσα μόνο κατά τις ώρες που επιτρέπεται η μετακίνηση, νοουμένου ότι δεν υπερβαίνουν τα δύο άτομα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ