Άρθρο στο διαδίκτυο υποστηρίζει πως συνελήφθη ο Πάπας Φραγκίσκος (στις 9 Ιανουαρίου)

Για παιδεραστία, human trafficking, εμπορία ναρκωτικών κ.α.

Article featured image
Article featured image

Μια περίεργη «είδηση» κυκλοφορεί εδώ και δύο ημέρες στο διαδίκτυο, η οποία υποστηρίζει πως στις 9 Ιανουαρίου συνελήφθη ο Πάπας Φραγκίσκος. Το άρθρο ‘ανέβηκε’ στις 10 Ιανουαρίου από μία ιστοσελίδα που περιγράφεται ως «Καναδικό Συντηρητικό Μέσο Ενημέρωσης» και ονομάζεται «The Conservative Beaver» (καναδέζικος κάστορας).



Εδώ το ψευδές άρθρο: https://www.conservativebeaver.com/2021/01/10/vatican-blackout-pope-arrested-on-80-count-indictment-for-child-trafficking-fraud/

Κάποιοι χρήστες που σχολίασαν το άρθρο κάνουν αναφορές στη θεωρία συνωμοσίας QAnon, η οποία συχνά αναφέρεται σε μία μυστική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Donald Trump με σκοπό να διαλύσει το παγκόσμιο κύκλωμα του sex trafficking ring που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Δημοκρατικού, stars του Hollywood και διάφορα πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με το Reuters αυτή η αναφορά δεν ευσταθεί και δεν είναι αληθής καθώς δεν υπάρχουν πουθενά αλλού πηγές που να επιβεβαιώνουν την υποτιθέμενη σύλληψη του Πάπα Φραγκίσκου, ενώ το γεγονός διαψεύδει ο μόνιμος παρατηρητής του Βατικανού στα Ηνωμένα Έθνη, Πατέρας Roger Landry, ο οποίος μέσω email ξεκαθαρίζει πως ποτέ δεν έγινε σύλληψη του Πάπα.



Στις 10 Ιανουαρίου ο Ποντίφικας προσευχήθηκε σε ζωντανή σύνδεση



Τι
αναφέρει το ψευδές άρθρο επιγραμματικά:

Σε γενικές γραμμές το ψευδές άρθρο αναφέρει πως στις 9 Ιανουαρίου συνελήφθη ο Πάπας Φραγκίσκος άκα Jorge Mario Bergoglio, καθώς φάνηκε να σχετίζεται με σωρεία κατηγοριών που αφορούσαν μεταξύ άλλων παιδική πορνογραφία, human trafficking, εμπορία ναρκωτικών και άλλες απάτες.

Με πληροφορίες από Reuters Fact Check

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ