Η εξαφάνιση ενός τεράστιου γκράφιτι του «Πάφος 2017» από τοίχο κτηρίου στην πόλη

Εικόνες από τον άσπρο πλέον τοίχο, η τοποθέτηση των ιδιοκτητών του κτηρίου και η απάντηση του Δημάρχου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Article featured image
Article featured image

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί η είδηση ότι ένα μεγάλο mural του Ιταλού καλλιτέχνη Millo, που φιλοτεχνήθηκε σε κτήριο στην Πάφο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Πάφος 2017», τότε δηλαδή που η πόλη του Κινύρα ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, δεν υπάρχει πλέον.

Έχει εξαφανιστεί, καθότι ο τοίχος που το φιλοξενούσε έγινε και πάλι άσπρος.

Την ίδια τύχη είχε και ένα δεύτερο mural, σε έναν άλλο τοίχο της πόλης, που δημιουργήθηκε από τον Ελβετό καλλιτέχνη Meats.


millo 3.jpg

meat.jpg


Σε μια ανάρτηση της ομάδας StreetArt Square, τοποθετήθηκαν επί του θέματος τόσο οι ιδιοκτήτες του κτηρίου όσο και ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Πιο κάτω τα όσα έγραψαν σχετικά:

Ιδιοκτήτες κτηρίου:

Όπως ενημερώσαμε το διαχειριστή της σελίδας streetArtSquare, ως ιδιοκτήτες του κτηρίου αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε στην ανακαίνισή του, η οποία κρίθηκε απολύτως απαραίτητη, για να αποφευχθεί η μη αναστρέψιμη καταστροφή του.

Στην εν λόγω ανακαίνιση έπρεπε να αναστηλωθεί η εξωτερική τοιχοποιία από ζημιές και υγρασία, για να σοβατιστεί και να βαφτεί το κτήριο με τα κατάλληλα υλικά.

Όπως προαναφέραμε, οι σχετικές διαδικασίες έγιναν με κύριο γνώμονα την ασφάλεια της περιοχής και έπειτα την προστασία της περιουσίας μας, αφού αποτελεί ιδιωτική περιουσία.

Φυσικά, είμαστε θαυμαστές της τέχνης και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσαμε την καταστροφή των δημιουργιών.

Δήμαρχος Πάφου:

Ως Δήμος Πάφου καμία σχέση δεν έχουμε με την συντήρηση αυτού του κτηρίου ουτε και μπορούσαμε να βάλουμε κάποιο περιορισμό στον ιδιοκτήτη. Σε κάθε περίπτωση εντός του 2021 θα προχωρήσουμε σε δυο με τρία νέα νέα graffiti στο κέντρο της πόλης.


Επικοινωνήσαμε ήδη με τον καλλιτέχνη ζητώντας τους να μοιραστεί μαζί μας τις σκέψεις μετά την εξέλιξη, οπότε αναμένουμε την αντίδρασή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ