Ποια η κατάσταση σήμερα Δευτέρα στο Τρόοδος

Τι πρέπει να έχουν υπόψη τους όσοι λογαριάζουν να ανηφορίσουν.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Δημήτριος Γεωργιάδης / Τοπία της Κύπρου

Σήμερα, Δευτέρα, το ύψος του χιονιού είναι 6 εκατοστά στο ξενοδοχείο Jubilee και γύρω στα 15-20 εκατοστά στη Χιονίστρα.

Η θερμοκρασία είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Όλοι οι δρόμοι προς Τρόοδος είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους 4 τροχούς ή με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το επόμενο 48ωρο αναμένεται πολύ περισσότερο χιόνι και πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη χιονόπτωση ΕΔΩ, μέσω του KitasWeather.

Αναλυτικά το Δελτίο Καιρού, σύμφωνα με το KitasWeather

Νέο βαρομετρικό χαμηλό εξπρές αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας σήμερα Δευτέρα. Αύριο Τρίτη, συνεχίζει το άστατο καιρικό σκηνικό ενώ πιο ψυχρές αέριες μάζες θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας.

Σήμερα Δευτέρα, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες νεφώσεις, και μικρή πιθανότητα μεμονωμένων βροχών, μικρής διάρκειας και έκτασης κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα στα ορεινά από τα 1100 μέτρα και άνω, θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν κατά το δεύτερο μισό της ημέρας και θα αρχίσουν να παρατηρούνται βροχές και καταιγίδες κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Τα φαινόμενα από τα 1100 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 14 έως 16 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 16 έως 18 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στο Χιονίστρα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος και ιδιαίτερα βροχερός. Οι βροχές θα είναι σε αρκετές περιπτώσεις έντονες και παρατεταμένες και θα συνοδεύονται από βροντές. Στα ορεινά, αρχικά από τα περίπου 1350 μέτρα και άνω θα σημειώνονται πυκνές χιονοπτώσεις με βαριές χιονοστρώσεις από τα περίπου 1400 μέτρα και άνω. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νότιοι έως νοτιοδυτικοί, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ και παροδικά τα 7 μποφόρ, για να στραφούν σύντομα σε βόρειους έως βορειοανατολικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα πέσει γύρω στους γύρω στους 7 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 11 έως 13 στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα υψηλότερα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Αύριο Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μεμονωμένης καταιγίδας. Εάν παρατηρηθούν φαινόμενα αρχικά από τα 1350 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με σταδιακή επέκταση μέχρι περίπου τα 1000 μέτρα μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 14 έως 16 στα παράλια και γύρω στον -2 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους θα επικρατεί παγετός.

Αύριο το βράδυ, ο καιρός θα είναι άστατος με βροχές/καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος του νησιού ή και όλο. Οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους έντονες και θα συνοδεύονται από ριπαίους ανέμους και μικρού διαμετρήματος χαλάζι, με αυξημένη πιθανότητα ελαφριών και πρόσκαιρων χαλαζοστρώσεων. Τα φαινόμενα από τα περίπου 700 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού με τοπικές χιονοστρώσεις, ενώ χιονόνερο ή παρασυρόμενες από τον άνεμο νιφάδες πιθανόν να παρατηρηθούν έως περίπου 200-300 μέτρα πιο κάτω. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα πέσει γύρω στους γύρω στους 3 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 6 έως 8 στα παράλια και γύρω στους -8 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί έντονος παγετός ενώ στα υψηλότερα ημιορεινά από τα περίπου 500 μέτρα και άνω θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη, θα παρατηρούνται αρχικά παροδικά αυξημένες νεφώσεις και αναμένονται μεμονωμένες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στο βόρειο μισό του νησιού. Τα φαινόμενα από τα περίπου 500-600 μέτρα και άνω θα είναι υπό την μορφή χιονιού, με τη πιθανότητα πολύ ελαφριών και πρόσκαιρων χιονοστρώσεων. Από το μεσημέρι και μετά, ο καιρός θα καταστεί κυρίως ηλιόλουστος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως βορειοδυτικοί, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 10 έως 12 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 13 έως 15 στα παράλια και γύρω στους -3 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά θα επικρατεί παγετός.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στους 3-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα θα πέσει γύρω στους γύρω στον 1 βαθμό σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 2 έως 4 στα παράλια και γύρω στους -6 βαθμούς στη Χιονίστρα. Στα ορεινά και υψηλότερα ημιορεινά θα επικρατεί έντονος παγετός, ενώ ασθενής παγετός αναμένεται στις υπόλοιπες ημιορεινά περιοχές, αλλά και σε υπήνεμες περιοχές του εσωτερικού.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο κάτω και θα ανέλθει γύρω στους 13 έως 15 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 15 έως 17 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Ώρα έκδοσης: 08:15 Τ.Ω – 18/01/2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ