«Λερώνουν το πάτωμα»

Η ανάρτηση μιας συμπολίτισσάς μας με αφορμή ένα συμβάν που έλαβε χώρα στην Πλατεία Ελευθερίας.

Μια ποδηλασία ώς την Πλατεία Ελευθερίας έγινε αφορμή μια συμπολίτισσά μας να εκφράσει κάποιες εύλογες απορίες. Πιο κάτω αυτούσια η ανάρτησή της:

«Το πρωί, μια ποδηλασία ως την πλατεία Ελευθερίας (αυτή η σκανδαλώδης πλατεία, ναι!) αρκούσε να μας χαλάσει το κέφι. Οι σεκιουριτάδες της πλατείας απαγόρευαν τη διέλευση της πλατείας σε: σκυλιά, ποδήλατα, πατίνια. Όταν ζήτησα τον λόγο η απάντηση των φρουρών ήταν πέρα από αποστομωτική: "λερώνουν το πάτωμα".

Εξηγήσεις ζήτησα και από έναν αστυνομικό: "τι να σας πω, εντολές δημαρχείου, δεν ξέρω αν έχει μέρες που εφαρμόζεται ή μόνο για σήμερα που θα περάσει ο πρόεδρος". Εγώ: "ποιος πρόεδρος;". Όργανο: "της Δημοκρατίας".

Αντιστάθηκα να σχολιάσω ότι πάψαμε να ζούμε σε δημοκρατία, γιατί το μάτι μου έπεσε στο πρώτο παγκάκι (το υπόθετο, ναι!) και την αυτού αθλιότητα. Τα ‘χασα, μα πώς τα εκάμετε έτσι, ρε παλιοτεμπερχανάδες, κάτσε τζαι να κάτσεις, εφάετέ τους την μπογιά.

Ε, ναι, να απαγορεύονται σκύλοι, ποδήλατα, πατίνια, παιδικά καρότσια, τροχοκαθίσματα και τα παπούτσια σας στο χέρι να τα κρατάτε, όταν περνάτε, που θα χαλάσετε τώρα και το πάτωμα. Αλήθεια, Nicosia Municipality Project, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, Δήμος Λευκωσίας, θα μας δώσετε ποτέ εξηγήσεις γι’ αυτό, αλλά κυρίως για όλα τ’ άλλα της πλατείας;».

Το πρωι, μια ποδηλασία ως την πλατεία Ελευθερίας (αυτή η σκανδαλώδης πλατεία, ναι!) αρκούσε να μας χαλάσει το κέφι, οι...

Δημοσιεύτηκε από Angela Evangelo στις Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021Αναφέρουμε περαιτέρω ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευκωσίας, Χρύσανθος Φάκας, σε δική του ανάρτηση, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την παράδοση του υπογείου χώρου στάθμευσης της Ομήρου στο κοινό, τόνισε ότι είναι και οι σκύλοι καλοδεχούμενοι στην Τάφρο.

«Είναι και οι σκύλοι καλοδεχούμενοι στην Τάφρο, όχι μόνο οι γάτοι. Ως εκ τούτου όσοι φίλοι σήμερα ήταν με τη συνοδεία σκύλου και δέχθηκαν σύσταση ήταν σίγουρα εκ παραδρομής! Αύριο τους περιμένουμε!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης της Ομήρου σήμερα έχει παραδοθεί προς τους συμπολίτες μας! Η στρατηγική του θέση θα...

Δημοσιεύτηκε από Chrysanthos Fakas στις Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ