«50 σεντ ήταν αρκετά να κάνουν τρεις ανθρώπους να χαμογελάσουν»

Μια ιστορία που εκτυλίχθηκε σε μια υπεραγορά της Κύπρου, δείχνει ότι η καλοσύνη μπορεί τελικά να είναι μεταδοτική.

Article featured image
Article featured image

Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της Reaction στο Facebook:

«Παραμονή Πρωτοχρονιάς επισκέφθηκα μια υπεραγορά, για να κάνω τα απαραίτητα τελευταία ψώνια. Είκοσι λεπτά αναμονή στη γραμμή, για να μπω μέσα ήταν αρκετά, για να ζήσω ένα μικρό “θαύμα” ανθρώπινης καλοσύνης, από εκείνα που περνούν απαρατήρητα πολλές φορές. Από εκείνα τα μικρά καθημερινά “θαύματα” που σου δίνουν ελπίδα για το μέλλον... ότι έρχονται καλύτερες ημέρες.

Μια ηλικιωμένη κυρία μπροστά μου, μιας και ήρθε η σειρά της, ψάχνει στο πορτοφόλι της, για να βρει ένα νόμισμα των 50 σεντ, για να βάλει στο καροτσάκι να ξεκλειδώσει. Μάλλον δεν βρήκε και έκανε να επιστρέψει στο αυτοκίνητό της μπας και βρει το νόμισμα. Ξαφνικά, τον δρόμο της ανακόπτει ένας κύριος που με χαμόγελο τής λέει, “έλα πάρε το δικό μου”. Η κυρία αιφνιδιάστηκε και προσπάθησε να του δώσει ένα ευρώ... αυτός απομακρύνθηκε χαμογελαστός. Μπήκα, έκανα τα ψώνια μου, και τυχαία στην έξοδο βρήκα μπροστά μου την ηλικιωμένη κυρία να ξεφορτώνει στο αυτοκίνητό της. Ασυναίσθητα, και μέχρι να φορτώσω στο αυτοκίνητο, την έβλεπα να επιστρέφει το καροτσάκι της. Ένας κύριος έψαχνε στο πορτοφόλι του να βρει νόμισμα, του χαμογέλασε και του το έδωσε, έκανε να της δώσει λεφτά.... χαμογέλασε και έφυγε μακριά η κυρία. 50 σεντ ήταν αρκετά, να κάνουν 3 ανθρώπους να χαμογελάσουν και να πιστέψουν στις όμορφες εκείνες ανθρώπινες κινήσεις.

Θα μου πείτε, ασήμαντο και μικρό περιστατικό, μπορεί και τυχαίο... αλλά εμένα προσωπικά με έκανε να αισθανθώ όμορφα... η ανθρωπιά δεν χάθηκε... ακόμα και στα μικρά και καθημερινά...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ».

#50σεντ_και_Ανθρώπινη_Καλοσύνη ❤ Παραμονή Πρωτοχρονιάς επισκέφθηκα μια υπεραγορά για να κάνω τα απαραίτητα τελευταία...

Δημοσιεύτηκε από Reaction στις Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2021



Σημείωση: Η κεντρική φωτογρφία είναι αρχείου και δεν έχει καμία σχέση με το εν λόγω συμβάν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ