Οι δρόμοι της Ρώμης γέμισαν νεκρά πουλιά

Εικόνες που προκαλούν θλίψη με τις φιλοζωικές οργανώσεις να κάνουν λόγο για πραγματική σφαγή.

Article featured image
Article featured image

Εκατοντάδες πουλιά πέθαναν στη Ρώμη κατά την αλλαγή του χρόνου, λόγω των δεκάδων πυροτεχνημάτων που φώτισαν τον ουρανό της αιώνιας πόλης, προκαλώντας παράλληλα ισχυρούς κρότους. Συγκεκριμένα, πλάνα από τους δρόμους κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης δείχνουν αναρίθμητα πουλιά, κυρίως ψαρόνια, νεκρά να κείτονται στο έδαφος.

Οργανώσεις προστασίας των ζώων έκαναν λόγο για πραγματική σφαγή. Ο λόγος του θανάτου των πτηνών δεν είναι σαφής, όμως ο Διεθνής Οργανισμός Προστασίας των Ζώων ανέφερε ότι συνδέεται με τον ισχυρό κρότο των πυροτεχνημάτων, ειδικά σε περιοχές της πόλης όπου φωλιάζουν πολλά πουλιά.



«Μπορεί να ειπωθεί ότι πέθαναν από φόβο. Μπορεί, πετώντας, να αρχίσουν να πέφτουν το ένα πάνω στο άλλο ή πάνω στα παράθυρα και τους στύλους του ηλεκτρισμού. Ας μην ξεχνάμε ότι κι εμείς πεθαίνουμε από καρδιακή προσβολή», ανέφερε η Loredana Diglio, εκπρόσωπος της οργάνωσης.

Κάθε χρόνο, τα πυροτεχνήματα προκαλούν αναστάτωση και τραυματισμούς τόσο σε αδέσποτα όσο και σε οικόσιτα ζώα, πρόσθεσε. Σύμφωνα με την Diglio ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός νεκρών πουλιών σημειώθηκε παρότι η Ρώμη απαγόρευσε στους πολίτες τη ρίψη βεγγαλικών –μέτρο που σε μεγάλο βαθμό αγνοήθηκε– αλλά και την απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί για τον κορωνοϊό. Η οργάνωση κάλεσε, τέλος, σε απαγόρευση πώλησης κροτίδων και βεγγαλικών σε ιδιώτες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ