Ο Πούτιν κάνει βουτιά για να πιάσει το σταυρό στους -14 βαθμούς κελσίου

Το χριστεπώνυμο πλήθος εκστασιάζεται από την πράξη του. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Έκσταση και αλαλαγμό προκάλεσε στους απανταχού χριστιανούς η κίνηση του Ρώσσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, να βουτήξει στα παγωμένα νερά, προκειμένου να τιμήσει την ημέρα των Θεοφανίων.

Φορώντας μόνο ένα γαλάζιο μαγιό, βούτηξε στα παγωμένα νερά μιας πισίνας που είχε το σχήμα σταυρού κοντά στην Μόσχα, για να τιμήσει την εορτή των Θεοφανίων, που εορτάζεται στη Ρωσία σύμφωνα με το παλαιό ημερολόγιο, δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου.

«Με έχουν ρωτήσει πολλοί εάν ο Πούτιν συμμετέχει στην τελετή των Θεοφανίων. Ξέρετε, είναι η παράδοσή του. Παραμένει πιστός στα έθιμα», δήλωσε ο εκπρόσωπός του, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το Russia Today.

Πάντως, πέρσι, ο πρόεδρος της Ρωσίας βρισκόταν σε συνέδριο στο Βερολίνο και δεν κατάφερε να τιμήσει το έθιμο. Σύμφωνα με το τελετουργικό, ο Πούτιν βούτηξε τρεις φορές στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.

Η ρωσική κρατική τηλεόραση μετέδωσε ένα βίντεο που έδειχνε τον Πούτιν να βουτάει στα παγωμένα νερά, ενώ το θερμόμετρο έδειχνε 14 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν και να μπαίνει τρεις φορές κάτω από το νερό, κάνοντας τον σταυρό του, μπροστά από ένα μεγάλο σταυρό από πάγο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ