«Μη φοβάστε και μην ντρέπεστε. Αυτοί πρέπει να ντρέπονται. Είναι άρρωστοι»

Η αθλήτρια Άντρη Ελευθερίου κατάγγειλε και επίσημα τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε πριν 15 χρόνια και πλέον μιλά ανοιχτά για όλα.

Article featured image
Article featured image


Στην Ελλάδα το τόλμησε η Σοφία Μπεκατώρου. Στην Κύπρο η Άντρη Ελευθερίου. Η ολυμπιονίκης σκοπεύτρια εδώ και μερικά χρόνια έχει αποδείξει πως δεν φοβάται να μιλήσει, να βγει μπροστά και να διεκδικήσει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό της και την οικογένειά της.

Η αθλήτρια, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» δήλωσε εμφατικά πως πρέπει να σταματήσουμε να φοβόμαστε και να μην μιλάμε: «Μη φοβάστε και μην ντρέπεστε. Αυτοί πρέπει να ντρέπονται. Είναι άρρωστοι. Εγώ βρήκα το δύναμη να το κάνω. Δεν ήταν εύκολο. Ποτέ δεν είναι».


Χθες, η Άντρη Ελευθερίου, μετά τις κατά καιρούς αποκαλύψεις της για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης στους χώρους του αθλητισμού στους οποίου κινείται, προχώρησε και σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία, για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε από παράγοντα του αθλητισμού πριν από μερικά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η ανακριτή ομάδα της Αστυνομίας σε σύσκεψη της σήμερα θα αξιολογήσει την κατάθεση που έδωσε η Ολυμπιονίκης της σκοποβολής για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού και θα αποφασίσει για το πώς θα προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης.


Την υπόθεση θα αναλάβει εξειδικευμένο προσωπικό σε θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι θα ληφθούν καταθέσεις από παράγοντες του αθλητισμού, τον ΚΟΑ και την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου.

4 νέες υποθέσεις σεξ. παρενόχλησης στην Κύπρο από το ίδιο πρόσωπο

Σε καταγγελίες για «παρόμοιες υποθέσεις», όπως της Άντρης Ελευθερίου, η οποίες αφορούν συγκεκριμένο πρόσωπο στον χώρο του αθλητισμού, προέβη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σκοποβολής, Τζιοβάννης Σαββίδης, μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο.

Μεταξύ άλλων ανάφερε ότι είναι μια πρωτοφανής υπόθεση και εξέφρασε τη χαρά του που η Άντρη βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει με την καταγγελία.

Σε ερώτηση εάν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες, είπε ότι ελπίζει μετά την καταγγελία της Άντρης θα βγούνε και άλλες κοπέλες για να καταγγείλουν παρόμοιες υποθέσεις που αφορούν το συγκεκριμένο άτομο.



Διευκρίνισε ότι υπάρχουν τέτοιες υποθέσεις σε άλλα αθλήματα και άλλα γραφεία αλλά όχι από τον χώρο της σκοποβολής. Συγκεκριμένε, δήλωσε ότι «σαν νέο Διοικητικό Συμβούλιο προσπαθούμε να ξεβρωμίσουμε την σαπίλα που υπάρχει δεξιά αριστερά».

Συμπλήρωσε ότι το 2006 υπήρξε το περιστατικό με την Άντρη, μετά με τον συγκεκριμένο κύριο το 2011 υπήρχε άλλο περιστατικό και αποσιωπήθηκε το θέμα. Το 2014 ο συγκεκριμένος που πήγε στον ΚΟΑ υπήρχε άλλο περιστατικό. Μετά τον βάλαμε διευθυντή σε σχολείο και υπήρξε νέα καταγγελία, έτσι τον βγάλαμε σε πρόωρη σύνταξη.

Για όλες αυτές τις υποθέσεις δεν έχουν γίνει καταγγελίες αλλά αναμένει ότι θα γίνουν. Είναι το ίδιο άτομο που είναι και στην περίπτωση της Άντρης Ελευθερίου. Σημείωσε ότι είναι άτομο από την Ολυμπιακή Επιτροπή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ