Αν σκοπεύεις να επισκεφθείς σήμερα το Τρόοδος, διάβασε αυτό

Έκτακτη ανακοίνωση της Αστυνομίας – Ελεγχόμενη πρόσβαση στην πλατεία Τροόδους.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Δημήτρης Γεωργίου/Τμήμα Δασών

Παραθέτουμε αυτούσια τη χθεσινή ανακοίνωση της Αστυνομίας Κύπρου:

«Αυξημένη ήταν σήμερα (σ.σ. χθες) η διακίνηση πολιτών στην περιοχή Τροόδους. Για σκοπούς τήρησης της τάξης, παροχής διευκολύνσεων στο κοινό, αλλά και παρακολούθησης της εφαρμογής των μέτρων για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, λειτούργησε στην περιοχή, Κέντρο Συντονισμού της Αστυνομίας. Παράλληλα μέλη του Σώματος, διενήργησαν αριθμό ελέγχων σε υποστατικά και πολίτες.

Από τους ελέγχους, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν σε 21 καταγγελίες πολιτών, σχετικά με παραβάσεις του περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου, 34 καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα και τέσσερις καταγγελίες για παράνομη πλανοδιοπώληση.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι η παρουσία του κοινού στην περιοχή Τροόδους, επιτρέπεται μόνο για ατομική άσκηση ή άθληση, στα μονοπάτια της φύσης του Τμήματος Δασών και όχι για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Η παρουσία της Αστυνομίας στην περιοχή, είναι αυξημένη για διαχείριση της κατάστασης και έλεγχο της εφαρμογής των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Ως εκ τούτου καλείται το κοινό και όσοι σχεδιάζουν να μεταβούν στην περιοχή του Τροόδους, να εφαρμόζουν πιστά και με ακρίβεια τις οδηγίες και τα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, για παρεμπόδιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού».


τρόο.jpgΣτο μεταξύ, σε σημερινή πρωινή της ανακοίνωση για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο η Αστυνομία τόνισε εκ νέου ότι προς αποφυγή συνωστισμού σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος θα διενεργούνται έλεγχοι, ενώ η πρόσβαση προς την πλατεία θα είναι επίσης ελεγχόμενη. Συγκεκριμένα:

«Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί λόγω παγετού είναι οι δρόμοι Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς, Κακοπετριάς – Καρβουνά, Πεδουλά – Προδρόμου, Προδρόμου – Πλατρών και Προσδρόμου – Λεμύθου.

Οι οδηγοί που θα διακινηθούν στις πιο πάνω περιοχές καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Υπενθυμίζουμε ότι για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και για αποφυγή συνωστισμού, σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Τρόοδος, θα διενεργούνται έλεγχοι από την Αστυνομία και η πρόσβαση προς την πλατεία Τροόδους, θα επιτρέπεται μόνο σε μικρό αριθμό οχημάτων κάθε φορά.

Στη Λεμεσό, στον παρακαμπτήριο δρόμο Λεμεσού, στο τμήμα μεταξύ των κυκλικών κόμβων Γερμασόγειας - Μέσα Γειτονιάς, με κατεύθυνση προς Μέσα Γειτονιά, διεξάγονται εργασίες χάραξης οριζόντιας σήμανσης, οι οποίες θα διαρκέσουν από τις 7π.μ. μέχρι και τις 4μ.μ..

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά ανά πάσα στιγμή μια λωρίδα κυκλοφορίας, στην κατεύθυνση από Γερμασόγεια προς Μέσα Γειτονιά, σε μήκος μέχρι 500 μέτρα περίπου κάθε φορά και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 6π.μ. και 3μ.μ., στις λεωφόρους Σπύρου Κυπριανού, στον Στρόβολο, Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία και από τη λεωφόρο Αρχαγγέλου (φώτα CINEPLEX) μέχρι και τον κυκλικό κόμβο Ανθούπολης, διαδοχικά και στις δύο κατευθύνσεις, θα εκτελούνται εργασίες για πλύσιμο των ανακλαστήρων.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα κλείνει τμηματικά για απόσταση 200 μέτρων περίπου, η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας».

τρόοδος.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ