Όταν το παρόν της Κύπρου συναντά το παρελθόν

Ο Χριστόφορος Χριστοφόρου πήρε πρόσφατες φωτογραφίες από γνωστά σημεία της Κύπρου και τις «ένωσε» με παλιά κλικ από το ίδιο σημείο, δημιουργώντας ένα πολύ ξεχωριστό πρότζεκτ.

Article featured image
Article featured image

Όταν τυχαία πέσαμε πάνω στις εν λόγω φωτογραφίες, η πρώτη μας αντίδραση περιορίστηκε σε ένα απλό και απέριττο «Ουάου». Ο Χριστόφορος Χριστοφόρου πήρε σύγχρονες φωτογραφίες, πάνω στις οποίες «κόλλησε» παλαιότερες, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ και μερικές εξαιρετικές φωτογραφίες.

foto 2.jpg
Παλαιό Αεροδρόμιο Λευκωσίας / 70s


foto 3.jpg
Πλατεία Ελευθερίας Λευκωσία / 50s


foto 4.jpg
Yellow House Λεμεσός / 20s


foto 11.jpg
Μεσαιωνικό Κάστρο ΛάρνακαΟ ίδιος μάς είπε ότι η ενασχόλησή του με το πρότζεκτ προέκυψε εντελώς τυχαία, αλλά εν τέλει τον συνεπήρε. «Είδα στο διαδίκτυο κάτι παρόμοιο και θυμάμαι ότι μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον. Θυμάμαι είδα μια φωτογραφία με κάποιους τουρίστες και στο ίδιο σημείο που στέκονταν, ο καλλιτέχνης είχε συνδέσει την παλιά φωτογραφία με στρατιώτες πολέμου, τραυματισμένους και νεκρούς. Ένιωσα μια ανατριχίλα, όταν το είδα και από αυτό ξεκίνησε το εγχείρημά μου να δοκιμάσω κάτι παρόμοιο με φωτογραφίες παλιές και νέες της Κύπρου».


foto 5.jpg
Πλατεία Σαριπόλου Λεμεσός


foto 7.jpg
Ξενοδοχείο Βερεγγάρια Πρόδρομος / 50s


foto 8.jpg
Σιδηροδρομικός Σταθμός Ευρύχου / 1915


foto.jpg
Παλαιό Αεροδρόμιο Λευκωσία / 70sΗ διαδικασία εξεύρεσης των φωτογραφιών δεν ήταν βέβαια εύκολη υπόθεση. «Τις πλείστες τις βρήκα στο διαδίκτυο μετά από πολλή έρευνα, ώστε να εντοπίσω τις κατάλληλες που θα μπορούσα να συνδέσω μεταξύ τους. Εντούτοις, για τη φωτογραφία στη λεωφόρο Μακαρίου, θυμάμαι ότι δεν έβρισκα την κατάλληλη φωτογραφία του τώρα και έτσι πήγα στο σημείο, για να φωτογραφίσω το κτήριο στη σωστή γωνία, ώστε να μπορέσω να τη συνδέσω με το παρελθόν», αναφέρει στη CITY o Χριστόφορος.


foto 6.jpg
Λεωφόρος Μακαρίου Λευκωσία / 1974


foto 9.jpg
Πύλη Αμμοχώστου Λευκωσία / 1930


foto 10.jpg
Προεδρικό Μέγαρο Λευκωσία / 1974

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ