«Μας ωθούν σε μια οργανωμένη ανυπακοή. Περνά απ’ το μυαλό μας, την πρώτη του Μάρτη, να πούμε ‘ανοίγουμε’» [ΒΙΝΤΕΟ]

«Μας ωθούν σε μια οργανωμένη ανυπακοή. Περνά απ’ το μυαλό μας να έρθουμε την πρώτη του Μάρτη και να πούμε ‘ανοίγουμε’»

Article featured image
Article featured image

Ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης και διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, Βάσος Αργυρίδης, είπε πολλά και ενδιαφέροντα στο πλαίσιο της φιλοξενίας του στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», στο ΣΙΓΜΑ.

Αφού συζήτησαν αρχικά τα όσα έχουν συμβεί τους προηγούμενους μήνες, με τον κύριο Αργυρίδη να κάνει αναφορά στις διαβεβαιώσεις που κατά καιρούς παίρνουν οι άνθρωποι του πολιτισμού και ειδικά του θεάτρου από μέλη της επηδιμιολογικής μονάδας, ότι οι χώροι τους (βάσει του τρόπου που λειτουργούν) είναι πέρα για πέρα ασφαλείς, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μιχάλαρος έθεσε ακολούθως το παρακάτω ερώτημα, για να πάρει τελικά μια ομολογουμένως απρόσμενη απάντηση:

-Έχετε παράπονο από την αντιμετώπιση που έχετε από την κυβέρνηση, τις Αρχές και τους επιδημιολόγους. Τι προτίθεστε να κάνετε από εδώ και πέρα, αφού δεν λύνεται το πρόβλημα;

-Τα παράπονα τελειώνουν. Μας ωθούν, δυστυχώς, να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του. Προσωπικά, κουβεντιάζοντας και με άλλους συναδέλφους, θα δώσουμε ένα όριο, και μετά θα αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Μας ωθούν σε μια οργανωμένη ανυπακοή.

-Τι σημαίνει αυτό, θα ανοίξετε τα θέατρα κατά παράβαση των διαταγμάτων;

-Θέλω να είμαι ειλικρινής, περνά και αυτό απ’ το μυαλό μας. Να έρθουμε την πρώτη του Μάρτη και να πούμε ‘ανοίγουμε’.

Και αυτό θα γίνει συντονισμένα;

Το κουβεντιάζω και θα το προσπαθήσουμε. Το ίδιο και οι κινηματογράφοι. Δεν μιλώ κάτω από το καθεστώς ότι ‘το μαγαζί μας, το θέατρό μας, είναι ο πιο ασφαλής χώρος στον πλανήτη’. Θλίβομαι και για την τραγωδία που βιώνουν οι άνθρωποι της εστίασης, για παράδειγμα. Όμως, οι αντιφάσεις που υπάρχουν μεταξύ της γνώμης που έχουν οι επιδημιολόγοι και των πράξεων και διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, είναι τεράστιες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ