Αναλυτικά η διαδικασία διευθέτησης ραντεβού για τον εμβολιασμό

Μόλις παρουσιάστηκε η ψηφιακή πύλη εμβολιασμών.

Article featured image
Article featured image

Παρουσιάστηκε σήμερα Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου, η διαδικασία με την οποία θα διευθετούνται τα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Η παρουσίαση έγινε από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο, ενώ σχετικές λεπτομέρειες θα έδωσε και η Όλγα Καλακούτα, Αναπληρώτρια Διευθύντρια των Ιατρικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας.

Η Ψηφιακή Πύλη των εμβολιασμών αποσκοπεί στη διαχείριση, παρακολούθηση και καταγραφή της υλοποίησης αλυσίδας προγράμματος από το στάδιο παραγγελίας μέχρι την κατανάλωση.

Στην Κύπρο ο εμβολιασμός και για τις δύο δόσεις, θα γίνεται κατόπιν διευθέτησης του ραντεβού αρχής γενομένης από αύριο, 5 Ιανουαρίου.

Τα βασικά βήματα:

- Διευθέτηση ραντεβού από τον ίδιο τον πολίτη
- Επιβεβαίωση με sms
- Εμβολιασμός στο κέντρο που δηλώθηκε
- Χορήγηση αποδεικτικού για την πρώτη δόση
- Διευθέτηση για τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Η διαδικασία εμβολιασμού

«Έχουμε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε 38 κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας του ΟκΥΠΥ. Θα εργάζονται μόνο με ραντεβού και θα γίνονται 120 – 150 εμβολιασμοί τη μέρα». Μέγιστος αριθμός είναι τα 300 ανά μέρα σύμφωνα με την κ.Καλακούτα.

Πλέον αρχίζει ο εμβολιασμός των ατόμων άνω των 80 και θα ακολουθήσουν τα άτομα άνω των 75.

Οι ομάδες πληθυσμού

Για τα άτομα που είναι άνω των 16 θα δοθεί προτεραιότητα στα άτομα υψηλού κινδύνου με υποκείμενα νοσήματα, θα διατίθενται κενά ραντεβού και χώροι ανάλογα με τα διαθέσιμα εμβόλια. Με την παραλαβή εμβολίων το Υπουργείο θα ανακοινώνει πόσα εμβόλια θα διατεθούν και μέσα από την πλατφόρμα θα βλέπει ο ενδιαφερόμενος τη διαθεσιμότητα.

Για συνεχή ενημέρωση στο Sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ