Αύριο αξιολόγηση, την Πέμπτη αποφάσεις

Ποια τα πιθανά νέα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου η Συμβουλευτική Επιδημιολογική Επιτροπή θα αξιολογήσει την κατάσταση όπως αυτή διαμορφώθηκε τόσο στα νοσηλευτήρια όσο και στην κοινότητα.

Ο ρυθμός μετάδοσης είναι σε αυξημένα ποσοστά σε όλες τις επαρχίες την ώρα που το Ινστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας θα πραγματοποιήσει έρευνα στον γενικό πληθυσμό αφού ο μεταλλαγμένος ιός εκ Βρετανίας υπάρχει επιβεβαιωμένα και στη χώρα μας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο θα εγκρίνει την ερχόμενη Πέμπτη νέα αυστηρότερα μέτρα τα οποία όπως όλα δείχνουν θα έχουν άμεση ισχύ. Το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown είναι κάτι παραπάνω από ορατό την ώρα που δεν απέμειναν και πολλά μέτρα για να ληφθούν. Ουσιαστικά αυτό που μας απομένει είναι η κυκλοφορία με sms και το κλείσιμο λιανικού εμπορίου.

Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με το άνοιγμα των σχολείων αλλά και με τον ευρύτερο οικονομικό τομέα, τις υπόλοιπες δουλειές δηλαδή. Αύριο θα τεθούν όλα τα σενάρια στο τραπέζι, με το Υπουργικό της Πέμπτης να έχει τον τελευταίο λόγο.

Αυτό που κανείς δεν θα ήθελε ωστόσο θα ήταν να επιβάλουμε ένα ολικό lockdown και με το άνοιγμα να είμαστε στα ίδια επίπεδα. Γι’ αυτό κυριαρχεί και η άποψη της λήψης στοχευμένων μέτρων.Για συνεχή ενημέρωση Sigmalive.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ