Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση σχετικά με την ιστορία του ποδηλάτου στην Κύπρο

Μας πληροφορεί, μεταξύ άλλων, πώς το εν λόγω μέσο κατακτήθηκε και από τον γυναικείο πληθυσμό του νησιού, σπάζοντας τα σεξιστικά στερεότυπα της εποχής.

Μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση του Mehmet Erbağ στην ομάδα Cyprus4, συνοδευόμενη από όμορφες φωτογραφίες, μάς πληροφορεί για την ιστορία του ποδηλάτου στην Κύπρου, αλλά και για το πώς το εν λόγω μέσο κατακτήθηκε (και) από τον γυναικείο πληθυσμό του νησιού.


ποδήλατο.jpg


ποδήλατο 5.jpgΟι Βρετανοί έφεραν τα πρώτα ποδήλατα στην Κύπρο το 1890.

ποδήλατο 17.jpg


ποδήλατο 15.jpg


ποδήλατο 12.jpgΑρχικά, τα ποδήλατα θεωρούνταν «είδος πολυτελείας», καθώς οι πλείστοι κάτοικοι του νησιού αδυνατούσαν να τα αγοράσουν.

ποδήλατο 6.jpg


ποδήλατο 7.jpg


ποδήλατο 8.jpgΜε τη βελτίωση του οδικού δικτύου στις πόλεις και τη μείωση της τιμής τους, τα δίκυκλα άρχισαν να γίνονται ένα πολύ κοινό θέαμα στην πόλη.

ποδήλατο 9.jpg


ποδήλατο 10.jpg


ποδήλατο 11.jpgΤο ποδήλατο ήταν το βασικό μέσο μεταφοράς των Κυπρίων για πολλά χρόνια, αφού χρησιμοποιήθηκε ευρέως από τον ντόπιο πληθυσμό.

ποδήλατο 13.jpg


ποδήλατο 14.jpg


ποδήλατο1.jpgΤο 1945, η δασκάλα Νάφια Μιχαηλίδη, σπάζοντας τα σεξιστικά ταμπού της εποχής, ηγήθηκε μιας ομάδας γυναικών, που έγιναν έτσι οι πρώτες Κύπριες γυναίκες που οδήγησαν ποδήλατο δημόσια.

ποδήλατο 2.jpg


ποδήλατο 4.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ