Θυμάστε τον πιτσιρικά με την αυτοσχέδια φανέλα από σακούλα με το όνομα του Messi;

Στο σήμερα, δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο γιατί τον καταδιώκουν οι Ταλιμπάν.

Article featured image
Article featured imageΜαχητές των Ταλιμπάν κυνηγούν ακόμη και τον μικρό Μουρτάζα, που είχε συγκινήσει τον Λιονέλ Μέσι. Ο λόγος της καταδίωξης είναι η «διαφήμιση» του δυτικού πολιτισμού.Το μικρό αγοράκι από το Αφγανιστάν πριν από μερικά χρόνια φόρεσε μια ποδοσφαιρική μπλούζα φτιαγμένη από σακούλα και με τον τρόπο αυτό έφτιαξε τη φανέλα του Μέσι. Ήθελε πάντα να γνωρίσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή και ο Αργεντίνος σταρ συγκινήθηκε κάνοντας το όνειρο του πιτσιρικά πραγματικότητα.

Ο μικρός προσκλήθηκε από το πρότυπό του και κρατώντας τον από το χέρι, μπήκε μαζί του στο γήπεδο.Όπως αποκαλύπτει η μητέρα του, όμως, σε ελλαδικά Μέσα, το μικρό αγόρι σήμερα κρύβεται από τους Ταλιμπάν γιατί από τότε είχε μπει στο «στόχαστρό» τους.

Όπως λέει, στον μικρό Μουρτάζα δεν επιτρέπεται πια να παίζει ποδόσφαιρο και ζητά βοήθεια, ενώ επιπλέον, τού απαγορεύεται να βγαίνει από το σπίτι και κάθε βδομάδα αλλάζει σπίτι.

Η αδερφή του μικρού Μουρτάζα συγκλονίζει: «Ήταν σκοτάδι, φύγαμε από το σπίτι, στο ταξίδι παιδευτήκαμε πολύ, περίπου 17 ώρες ήμασταν στον δρόμο μέχρι να φτάσουμε στην Καμπούλ. Πολλές φορές έχουμε λάβει μηνύματα από αγνώστους και οι Ταλιμπάν πολλές φορές έχουν ρωτήσει τους γείτονες να τους δώσουν τη διεύθυνσή μας».

Ο 10χρονος Μουρτάζα θα συνεχίσει να αλλάζει σπίτι και να κρύβεται από το καθεστώς των Ταλιμπάν, όπως και πολλές άλλες οικογένειες και παιδιά μέχρι να καταφέρουν να βρουν τρόπο να εγκαταλείψουν τη χώρα.Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ